Sugar Cane Soft Serve Ice Cream
Lody z trzciny cukrowej mogą być tylko deserem, którego szukasz. Na $1.99 za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 16G białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 944 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz cachaça, trzcinę cukrową, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Lato będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Maple Cinnamon Soft Serve Ice Cream, Chocolate Banana Soft Serve "Ice Cream" {Vegan}, oraz Kremowa Czekolada Miękka Serwuj Lody Z Awokado dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ciężkim nożem lub tasakiem pokrój trzcinę cukrową na 4 3-calowe segmenty. Podziel każdy segment na ćwiartki wzdłuż, a następnie ułóż wycięte strony na blasze do pieczenia. Gotować pod brojlerem przez pięć minut, aż pokrojone powierzchnie wyglądają na lekko suche. Używając ciężkiego noża, oderwij zewnętrzną skórę i posiekaj laskę na małe kawałki. Proces w robocie kuchennym, aż trzcina zostanie rozbita i przypomina mielony imbir. Powinieneś mieć od 1 1/4 do 1 1/2 szklanki mielonej trzciny cukrowej.
Wlać 1/4 szklanki pół na pół do małej miseczki i trzy łyżki w innym.
Skrobię kukurydzianą ubić do pierwszej miski, aż nie pozostaną żadne grudki i posypać żelatyną drugą miskę.
Podgrzać resztę pół na pół w ciężkim rondlu na średnim ogniu, aż dojdzie do gotowania na wolnym ogniu.
Zdjąć z ognia, wymieszać z trzciny cukrowej i przykryć, aby pozostawić strome przez dwie godziny.
Doprowadzić nabiał z powrotem na wolnym ogniu, dodając cukier i sól.
Ubij w zawiesinie skrobi kukurydzianej i gotuj, często ubijając, aż powstanie krem i przesunięty palec z tyłu łyżki pozostawia czystą linię.
Złożyć 18 cali gazę na siebie i umieścić na hermetycznym pojemniku. Przecedzić krem przez szmatkę. Zbierz rogi tkaniny i skręcić w ciasną wiązkę. Ścisnąć wiązkę mocno, aby odsączyć krem, a następnie wyrzucić. Mieszać w mieszaninie żelatyny i cachaça aż żelatyna rozpuszcza. Umieścić w lodówce, aby schłodzić, aż zestaw, na noc lub co najmniej cztery godziny.
Baza utworzy chwiejny żel po ustawieniu. Ubijaj w maszynie do lodów, aż lody będą miały konsystencję miękkiej porcji i wcale nie będą ciekłe. Jeść natychmiast lub schłodzić w zamrażarce w szczelnym pojemniku. Aby odzyskać miękką konsystencję serwowania, pozwól lodom rozmrozić się do granicy topnienia po zamrożeniu.