Suflety ze szpinakiem i Roquefortem
Suflety ze szpinakiem i Roquefort mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 7 porcji z 261 kalorii, 14g białka, oraz 19g tłuszczu każdy. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka szpinaku, szczypiorku, jajek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Soufflés Roquefort, Zapiekanka ze szpinakiem i porem z dodatkiem okruchów Roquefort, oraz Zapiekanka Ze Szpinakiem I Porem Z Dodatkiem Okruchów Roquefort.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 i posmaruj siedem 1-szklanek ramekinów masłem. Lekko płaszcz ramekins z 2 łyżki Parmigiano-Reggiano i ustawić je na solidnej blasze do pieczenia.
W średnim rondlu roztopić 4 łyżki masła.
Ubijamy mąkę i gotujemy na umiarkowanym ogniu przez 1 minutę.
Ubij w mleku i gotuj na umiarkowanie małym ogniu, aż będzie gładka i bardzo gęsta, o 2 protokół. Wymieszać z solą i cayenne. Z ognia ubijamy żółtka.
Przełożyć do dużej miski i wymieszać z Roquefort, szpinakiem i szczypiorkiem.
W dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, ubić białka z kremem z kamienia nazębnego na średniej prędkości, aż pieniste. Zwiększ prędkość do wysokości i bij, aż utworzą się mocne szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż białka do bazy Suflera, aż nie pozostaną białe smugi.
Łyżka mieszanki suflet do ramekins, wypełniając je do 1/2 cala poniżej obręczy. Wsuń kciuk w obręcz każdego ramekina, aby suflet równomiernie się unosił.
Posypać Pozostałe Parmigiano-Reggiano na górze i piec w dolnej trzeciej części piekarnika, aż suflety są dmuchane i złoty brąz, o 20 protokół. Alternatywnie, piec w suflu 7 filiżanek na 375 przez 40 minut.