Suflet ze słodkich ziemniaków
Suflet ze słodkich ziemniaków według przepisu jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i jest zdecydowanie doskonałą opcją bezglutenową, bezmleczną, paleolityczną i pierwotną dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Za 1,68 dolara za porcję otrzymasz danie główne na 10 osób. Jedna porcja zawiera 439 kalorii, 12 g białka i 20 g tłuszczu. Ten przepis zachwycił 198 osób. Mieszanka bekonu, syropu klonowego klasy B, koszernej soli i pieprzu oraz garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 71% wyniku, co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to Suflet ze słodkich ziemniaków, Wędzona zupa ze słodkich ziemniaków oraz Zupa z wędzonej kaczki i słodkich ziemniaków.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Piec ziemniaki na blasze, aż będą całkowicie ugotowane, około 1 godziny. Odłóż na bok, aż ostygnie na tyle, że będzie można go unieść.
W międzyczasie usmaż boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż będzie chrupiący.
Wyjmij i odsącz na ręcznikach papierowych, zachowując wytopiony tłuszcz z boczku. Posiekaj boczek i odłóż na bok, zachowując 1/4 szklanki do dekoracji.
Obierz słodkie ziemniaki i zetrzyj je.
Dodaj ziemniaki do dużej miski. Wymieszaj posiekany chipotle, sos Adobe, syrop klonowy, posiekany bekon i żółtka.
Mieszaj razem aż do połączenia. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W osobnej dużej misce ubijaj białka, aż utworzą się sztywne szczyty.
Dodaj 1/3 ubitych białek do mieszanki słodkich ziemniaków i wymieszaj, aby uzyskać lżejszą bazę. Złóż pozostałe białka, aż zostaną włączone, pozostawiając kilka białych smug.
Nasmaruj 2-litrowe naczynie do pieczenia odrobiną tłuszczu z bekonu i delikatnie wlej mieszankę sufletu ze słodkich ziemniaków.
Posypać resztą posiekanego boczku.
Połóż naczynie do pieczenia na blasze i piecz 40 minut. Cieszyć się!
Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy
Szampan, Bordeaux i Biały Burgund to świetny wybór na Souffle. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuska kuchnia, ale rzadko można pomylić się z szampanem. Jeśli Twój posiłek wymaga białego wina, możesz spróbować także białego burgunda. Aby uzyskać kolor czerwony, spróbuj mieszanki czerwonego bordeaux. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Caves Roger Goulart Gran Reserva Cava. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 22 dolarów.
![Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava]()
Jaskinie Rogera Goularta Gran Reserva Cava
Wina wykorzystywane do produkcji wina cava wybierane są z dużą starannością i podlegają minimalnemu okresowi dojrzewania wynoszącemu cztery lata. Po 24 miesiącach – a raz w roku – dojrzewające butelki poddawane są technice déplacé, która polega na potrząsaniu butelkami w celu ujednorodnienia drożdży i uzyskania większej ekstrakcji pod względem ich potencjału aromatycznego i smakowego, przez ponad ich ponad 48 miesięcy starzenia. Rezultatem jest delikatna cava o bladożółtym zabarwieniu, jasnozłotych odcieniach i niesamowitym blasku, a także ciekawe, złożone i mocne bukiety. Mieszanka: 60% Xare-lo, 20% Macabeo i 20% Parellada