Suflet z szynką, kukurydzą i serem
Suflet z szynką, kukurydzą i serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 255 kalorii, 17g białka, oraz 12g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz żółtka, bułkę tartą, ziarna kukurydzy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Suflet serowy z kukurydzą i Jalapeños, Grillowana Pizza z pesto z rukoli, kukurydzą i szynką (wideo), oraz Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmarować 1 1/2-quart sufl dish with cooking spray; posypać bułką tartą. Odstawić.
Płaszcz dużą patelnię nonstick sprayem do gotowania; miejsce na średnim ogniu do gorąca.
Dodaj kukurydzę i zieloną cebulę; smażyć 5 minut lub do miękkości.
Zdjąć z ognia i wymieszać z szynką; odstawić.
Mąkę umieścić w małym rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania. Gotować na średnim ogniu 3 minut lub aż zgęstnieje, stale mieszając.
Zdjąć z ognia; wymieszać z serem i pieprzem.
Żółtka ubić w średniej misce z dużą prędkością miksera, aż będą gęste i blade (około 5 minut). Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do żółtek, stale mieszając. Wymieszać mieszankę kukurydzianą i odstawić na bok.
Ubij białka (w temperaturze pokojowej) i śmietanę z kamienia nazębnego w dużej misce z dużą prędkością miksera, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę kukurydzy. Delikatnie złożyć w pozostałej mieszaninie białka jaja.
Wlać mieszaninę do przygotowanego Suflera.
Piec w 325 przez 1 godzinę lub do dmuchnięcia i złoty.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i biały Burgundy to świetny wybór dla Francuzów. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur]()
Chateau Bellevue Peycharneau Bordeaux Superieur
Piękny, błyszczący i elegancki Rubin ??kolor. Bogaty i mocny nos czerwonych owoców, z nutami wanilii i tostów. Delikatny na podniebieniu, drzewny, z aromatami lukrecji i czerwonych owoców, drobno przyprawiony, z długim i taninowym wykończeniem.