Suflet z serem Gruyère i parmezanem
Gruyère i suflet z parmezanem mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.5 za porcję. Jedna porcja zawiera 457 kalorii, 30g białka, oraz 32G tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka mąki uniwersalnej, żółtka, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Suflet z parmezanem i serem Gruyère, Suflet Z Parmezanem, oraz Suflet Ze Szpinakiem I Gruyere dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 204°. obficie posmaruj jedną 10-szklanką sufletu lub sześć 1 1/4 szklanki sufletu; posyp parmezanem, aby pokryć. (Jeśli używasz 1 1/4-szklanki naczynia, umieścić wszystkie 6 na obręczy blachy do pieczenia.) Roztopić masło w dużym rondlu na średnim ogniu.
Dodaj mąkę, pieprz cayenne i gałkę muszkatołową. Gotuj bez brązowienia, aż mieszanina zacznie bąbelkować, stale ubijając, około 1 minuty. Stopniowo ubijaj mleko, a następnie wino. Gotować, aż będzie gładka, gęsta i zacznie wrzeć, stale ubijając, około 2 minut.
Wymieszać żółtka, sól i pieprz w małej misce.
Dodaj mieszaninę żółtka na raz do sosu i szybko ubijaj, aby się zmiksować. Złóż 1 1/4 szklanki sera Gruyère i 1/4 szklanki parmezanu (sery nie muszą się topić).Używając miksera elektrycznego, ubij białka w dużej misce, aż będą sztywne, ale nie wyschną. Ułóż 1/4 białek na letnią bazę sufletową, aby rozjaśnić. Złóż pozostałe białka.
Przełożyć suflet do przygotowanego dania.
Posypać pozostałymi 2 łyżkami sera Gruyère.
Umieścić suflet w piekarniku; zmniejszyć ogień do 191°.
Piec suflety, aż nadmuchane, złociste i delikatnie ustawione w środku, około 40 minut dla dużego sufleta (lub 25 minut dla małego sufleta). Za pomocą rękawic kuchennych przełożyć suflet na talerz i natychmiast podawać.