Suflet Z Marakui Mrożony
Jeśli 1,24 zł za porcję spada w budżecie, mrożone suflety z marakuji mogą być super bezglutenowe przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz miąższ marakui, żelatynę, ciężki krem i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Mrożone patyczki owocowe z marakują i limonką, Mrożone Ciasto Bezowe Z Marakui, oraz Suflet Brzoskwiniowy Mrożony.
Instrukcje
Wytnij papier na 6 pasków (13 na 2 1/2 cala). Owiń pasek szczelnie wokół Na zewnątrz każdego ramekina, tworząc 1-calowy kołnierz i nakładające się na siebie końce taśmy. Ułóż ramekiny na 9-calowej patelni do pieczenia.
Posyp żelatynę sokiem z limonki w małym rondlu i pozwól zmiękczyć 1 minutę. Wymieszać miąższ marakui i podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, mieszając, aż żelatyna się rozpuści, około 3 minut.
Przenieś do metalowej miski, a następnie Ustaw miskę w większej misce z lodem i zimną wodą i szybko schłodzić mieszaninę, mieszając od czasu do czasu, aż zacznie gęstnieć, około 10 minut.
Podgrzać cukier i wodę w 1-litrowym ciężkim rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści, a następnie spłukać kryształy z boku patelni szczotką do ciast zanurzoną w zimnej wodzie. Gotować bez mieszania, aż syrop zarejestruje 114° na termometrze, około 5 minut.
Gdy syrop się zagotuje, ubij białka ze szczyptą soli w mikserze na średniej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Wlać syrop do powolnego strumienia w dół strony miski miksera, ubijając stale z dużą prędkością, i kontynuować ubijanie, aż beza osiągnie temperaturę pokojową, 4 do 5 minut.
Śmietanę ubić w schłodzonej misce do uzyskania miękkich szczytów.
Jedną czwartą bezy ubić na miąższ marakui, aby się rozjaśnić, a następnie złożyć miąższ na pozostałą bezę wraz z bitą śmietaną. Łyżka do ramekinów, wypełniając je 1/3 do 1 cala nad felgami.
Zamrozić do twardości, następnie przykryć folią i zamrozić co najmniej 2 godziny.
Suflety niech zmiękną w lodówce około 20 minut przed podaniem.
* Dostępne na rynkach latynoskich.
Suflet można zrobić 3 dni wcześniej i przechowywać zamrożony. Jeśli nie możesz znaleźć mrożonego niesłodzonego miąższu marakui, możesz zastąpić 12 dojrzałych marakui. Miąższ przebić przez drobne sito do miski (miąższ będzie bardzo płynny), odrzucając nasiona. Jeśli Bezpieczeństwo jaj jest problemem w Twojej okolicy, możesz zastąpić sproszkowane białka jaj, takie jak tylko białka, i rozpuścić zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
Każda porcja zawiera około 176 kalorii i 5 gramów tłuszczu.