Suflet z kalafiora z brązowym masłem
Suflet z kalafiora z brązowym masłem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 1,83 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 538 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pietruszkę z płaskimi liśćmi, masło, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć żółtka jajek, można podążać za tym daniem głównym z Morela Kruszy jako deser. Z łyżeczką wynik 44%, to danie jest dobre. Spróbuj Kalafior Z Orzechowym Brązowym Masłem, Zupa Kalafiorowa Z Masłem Brązowym, oraz Kalafior Z Orzechowym Brązowym Masłem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204° z półką w środku.
Obficie maślany suflet, następnie posypać serem, wybijając nadmiar.
Wymieszać kalafior, pietruszkę, 1/4 łyżeczki soli i biały pieprz do smaku w dużej misce.
Roztopić masło w 2-do 3-quart ciężki rondel na średnim ogniu.
Ubić w mące, następnie gotować, ubijając, aż blady złoty, o 2 protokół.
Dodawać trochę mleka na raz, ubijając stale, aż będzie bardzo gładka. Doprowadzić sos do wrzenia, ubijając, a następnie dusić, ubijając, aż będzie dość gęsty, około 1 minuty.
Wyjąć z ognia i ubić w żółtkach, 1/4 łyżeczki białego pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Wymieszać z mieszanką kalafiora.
Ubij białka w misce za pomocą miksera elektrycznego z dużą prędkością, aż po prostu utrzymają sztywne szczyty (nie powinny wyglądać na suche). Wymieszać czubatą łyżkę białek w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić, a następnie delikatnie złożyć pozostałe białka, aż zostaną połączone.
Delikatnie łyżką do sufletów (pozostawić co najmniej 1 cal miejsca na górze) i piec, aż złoty kolor i top pojawi się zestaw, 35 do 40 minut.
Masło gotować w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmieni kolor na złoty z orzechowym zapachem, a drobinki na dnie patelni zmienią się w bogaty karmelowy brąz, o 6 minutach.
Suflet podawać natychmiast, skropić ciepłym brązowym masłem.