Suflet Z Ciemnej Czekolady
Suflet z ciemnej czekolady może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 363 kalorie, 7G białka, oraz 24g tłuszczu. Na 1,08 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz rum, krem tatarski, półsłodką czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Podobne przepisy to Suflet Z Ciemnej Czekolady, Tort Sufletowy Z Ciemnej Czekolady, oraz Sernik Z Sufletem Z Ciemnej Czekolady.
Instrukcje
Obficie masło cztery 1-do 1 1/4 szklanki sufl danie lub jeden 1 1/2-quart sufl danie. Jeśli używasz małych naczyń, ustaw je nieco od siebie na patelni do pieczenia o wymiarach 10 na 15 cali.
W 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu, stopić 3 łyżki masła.
Dodaj mąkę; mieszaj, aż mieszanina będzie gładka i bulgotnie. Wymieszać z mlekiem; kontynuować mieszanie, aż sos się zagotuje i zgęstnieje, około 2 minut.
Dodać czekoladę i wymieszać, aż będzie gładka.
Dodaj żółtka i rum i mieszaj, aż mieszanina będzie wymieszana i gładka.
W misce, z mikserem na dużej prędkości, ubij białka (użyj końcówki ubijającej, jeśli jest dostępna) ze śmietaną tatarską do uzyskania piany. Stopniowo dodawaj cukier i kontynuuj ubijanie, aż utworzą się krótkie, sztywne, wilgotne szczyty. Za pomocą elastycznej szpatułki złóż jedną trzecią sosu czekoladowego na białka, aż do dobrze wymieszanego.
Dodajemy pozostały sos i delikatnie składamy aż do wymieszania.
Zeskrobać ciasto na przygotowane suflety; jeśli jest większe niż 3/4 pełne, użyć kołnierza foliowego (patrz "Crowning Glory" poniżej).
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 375 do pożądanej doneness: dla miękkiego, kremowego środka, piec, aż krawędzie poczują się ustawione i suche, ale centrum 1 do 1 1/2 cala małych sufletów lub 2 do 3 cali dużego nadal wydają się miękkie i lekko Potrząsać, gdy potrawy są bardzo delikatnie wstrząśnięte, 12 do 15 minut dla małych sufletów, 15 do 20 minut dla dużego. W pełni ustawione centrum, piec, aż powierzchnia pojawi się zestaw i dość suche, 2 do 3 minut dłużej dla małych suflety, 5 do 6 minut dłużej dla dużych.
Podawać od razu, zbierając porcje z pojedynczego Suflera dużą łyżką. Dodać bitą śmietanę do smaku.
Suflety wyglądają najbardziej imponująco, gdy dramatycznie wznoszą się nad krawędzią naczynia. Aby stworzyć piękną koronę na suflu, wypełnij naczynie o 3/4 pełne. Jeśli jest mniej pełny, suflet może nie wznieść się ponad obręcz. Jeśli jest bardziej pełny, suflet może się rozlać, chyba że zawijasz naczynie kołnierzem foliowym. Oto jak zrobić jeden.
Wytnij 15-calowy arkusz folii o szerokości 4 cali dłuższy niż obwód naczynia; złóż wzdłuż w trzecich. Obficie pokryć jedną stronę paska foliowego roztopionym masłem, używając pędzla do ciasta. Owiń folię na zewnątrz naczynia tak, aby co najmniej 2 cale folii rozciągały się nad obręczą. Złóż końce paska folii z masłem kilka razy, aż do dopasowania do naczynia.