Suflet Szpinakowy
Suflet ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 410 kalorii, 26g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 1,67 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, parmezan, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać gałkę muszkatołową, można śledzić to danie główne z Ciasto Z Gałką Muszkatołową jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Suflet ze szpinakiem i parmezanem, Suflet Szpinakowo-Parmezanowy, oraz Suflety ze szpinakiem i Roquefortem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu na średnim ogniu umieść szpinak z wodą przylegającą. Przykryć i gotować przez 3 protokół, lub do miękkości.
Odcedzić i ostudzić. Garść na raz, wycisnąć nadmiar płynu.
Rozgrzej piekarnik do 204° (200C). Masło cztery ramekiny i umieścić na blasze do pieczenia.
Masło rozpuścić w średnim rondlu na małym ogniu.
Ubić mąkę i pozostawić na 1 minutę.
Ubić mleko i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Powrót ciepła do niskiej i gotować na wolnym ogniu przez około 3 minuty. Wymieszać filiżankę parmezanu i gałki muszkatołowej do rondla. Doprawić solą i pieprzem.
Przełożyć sos do dużej miski.
Szpinak posiekać i wymieszać z serem. Przykryć folią dociskaną do powierzchni i ostudzić do temperatury pokojowej. Wymieszać żółtka.
Ubij białka, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszać około 1/4 białek do mieszanki szpinakowej, a następnie złożyć resztę.
Podzielić mieszaninę między ramekiny. Za pomocą noża wykonaj płytkie koło wokół ramekinów około (6 mm) od krawędzi.
Posypać pozostałym parmezanem.
Piec około 20 minut, aż nadmuchane i złoty.
Typ_27_data.init_step_by_step_images = 0;