Suflet Ricotta z kompot z jeżyn
Suflety Ricotta z kompot jeżyn to Wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 12g białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mąkę uniwersalną, jeżyny, sok z cytryny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Przynosi ci to Epikurious. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 35%, co nie jest tak doskonałe. Podobne przepisy to Meyer Lemon Ricotta naleśniki z kompot jeżyn, Maślanka z jeżyn Panna Cottas z kompot z jeżyn, oraz Suflety Cytrynowo-Ricotta.
Instrukcje
Ubić 3/4 szklanki cukru, skrobi kukurydzianej i mąki w dużej misce.
Dodać żółtka i skórkę z cytryny; ubić do miksowania.
Przynieś mleko tylko na wolnym ogniu w małachsaucepan na średnim ogniu.Stopniowo ubijaj gorące mleko w mieszaninę żółtkową.Powrót mieszaniny do tego samego rondla ibring gotować na średnim ogniu, whiskingconstantly. Gotować 1 minutę, ubijającytrwale (krem z ciasta będzie gęsty).
Rozłóż krem do ciasta na 1/3 cala na małej blasze do pieczenia.Przykryj całkowicie folią. Chłodna temperatura toroomu.
Przenieść ciasto krem tomedium miski.
Whisk in ricotta. Przykryć i przykryć do ostygnięcia, około 1 godziny.
Przynieś jeżyny, wermut, lemonjuice i 1/4 szklanki cukru, aby zagotować w małych puszkach, miażdżąc niektóre jagody i rozpuszczając cukier. Zmniejszyć tomedium ciepła niskie; gotować na wolnym ogniu, aż mieszanina zgęstnieje i środki 1 filiżanka, o 8 protokół.
Przełożyć kompot z jeżyn do małej miski, przykryć folią i schłodzić.
Masło sześć 1/2-cup ramekins; płaszcz zsugar, stukając nadmiar. Używając miksera elektrycznego, ubij białka w dużym kęsie, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo beatin pozostałe 6 łyżki cukru; kontynuujjedzenie aż sztywne, ale nie suche. Złóż białka jaj w mieszaninę ricotta. Łyżka batterinto ramekins; gładkie szczyty. Uruchom thumb1 / 4 cala głęboko wokół wewnętrznej krawędzi eachsoufflé danie wytrzeć do czysta. czy z wyprzedzeniem Canbe wykonane 4 godziny do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec suflésuntil dmuchany i złoty na brzegach, około 28 minut (około 32 minut, jeśli schłodzone).
Podawać bezpośrednio z kompot z jeżyn.