Suflet Pomarańczowy
Suflet pomarańczowy może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 155 kalorii, 6G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 41 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka mleka, skórka pomarańczowa, szczypta soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Suflet Pomarańczowy, Suflet Miodowo-Pomarańczowy, oraz Suflet Pomarańczowy Pępek.
Instrukcje
Posmarować 1 1/2-quart souffl dish sprayem do gotowania; posypać 1 łyżką cukru. Odstawić.
Mąkę umieścić w małym rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania.
Dodać 1/4 szklanki cukru i skórkę; dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu; gotować 1 minutę lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Wymieszać z sokiem; odstawić.
Ubij białka, śmietanę z kamienia nazębnego i sól na dużej prędkości miksera, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie złożyć jedną czwartą mieszaniny białka jaja w pomarańczową mieszaninę; delikatnie złożyć w pozostałej mieszaniny białka jaja. Łyżka do przygotowanego Suflera.
Piec w 375 przez 40 minut lub do puffy i ustawić.