Suflet morelowy z bitą śmietaną z rumem waniliowym
Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 270 kalorii, 4G białka, oraz 8G tłuszczu każdy. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz śmietanę z Tataru, rumu, ciężkiej śmietany do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Morelowe ciastko nektarynkowe z bitą śmietaną waniliową, Suflet z czerwonego aksamitu z bitą śmietaną, oraz Suflet Czekoladowy Z Brązowym Cukrem I Bitą Śmietaną Rumową dla podobnych receptur.
Instrukcje
W ciężkim rondlu dusić morele, wodę i 1/2 szklanki cukru, przykryte, przez 20 minut.
Przenieść gorącą mieszaninę do robota kuchennego i puree, aż będzie bardzo gładka. Przecedzić przez drobne sito do miski i wymieszać z sokiem z cytryny, rumem, wanilią i 1 szczyptą soli. Chłodny puree całkowicie. (Puree można zrobić 2 dni wcześniej i schłodzić, przykryć.) Doprowadzić puree do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Przełożyć puree do dużej miski. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Obficie masło sześć, 7 uncji (3 1/2 przez 1 3/
ramekins i płaszcz z dodatkowym cukrem, nokautując nadmiar. Mikserem elektrycznym ubij białka ze szczyptą soli, aż się spienią. Ubić w śmietanie z kamienia nazębnego i ubić białka, aż utrzymają miękkie szczyty. Beat w pozostałej 1/4 szklanki cukru, trochę na raz, i beat bezy, aż po prostu trzyma sztywne szczyty.
1/4 bezy ubić na puree, aby się rozjaśnić, następnie delikatnie, ale dokładnie złożyć pozostałą bezę. Kadzi ciasto do ramekins i piec suflety na blasze do pieczenia w środku piekarnika przez 20 do 25 minut, lub aż dmuchane, złoty kolor, i po prostu ustawić w centrum.
Wyjąć ramekiny z piekarnika.
Ubić śmietanę aż do podwojenia objętości, dodać rum i nadal ubijać, aż będzie lekka i puszysta. Z 2 widelcami wyciągnij otwarty środek każdego Suflera.
Do otworu ułożyć bitą śmietanę z rumem.