Suflet Meyer Cytrynowy
Meyer suflet cytrynowy może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.2 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pod ręką cukier puder, skrobię kukurydzianą, cytryny meyer i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak spektakularne. Spróbuj Posiekana Sałatka z jarmużu z winegretem Meyer Lemon (z łatwym substytutem Meyer lemon), Meyer Lemon Snack Cake with Lemon Cream Cheese Frosting #SundaySupper, oraz Meyer ciasto z cytryną i oliwą z oliwek z twarogiem cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zetrzeć 2 1/2 łyżeczki skórki i rozetrzeć 1/3 szklanki plus 1/2 szklanki soku z cytryn; odstawić.
Lekko masło 6 ramekins, 1 1/4 - do 1 1/2-cup rozmiar. Równomiernie miejsce w 10-na 15-calowej patelni do pieczenia.
Roztopić 4 łyżki masła w 2-do 3-quart patelni na średnim ogniu.
Ubić w mące, następnie pół na pół i 1/3 szklanki cukru granulowanego.
Trzepaczka stale, aż mieszanina dojdzie do wrzenia; gotować 30 sekund.
Ubij 1/3 szklanki soku z cytryny, żółtka i 2 łyżeczki skórki z cytryny.
W misce miksera ubijamy białka do spienienia.
Dodać śmietanę z kamienia nazębnego i ubijać, aż uformują się miękkie szczyty. Ubić w 1/3 szklanki cukru granulowanego, 1 łyżkę na raz, tylko do momentu, gdy białka trzymają się prosto, błyszczące szczyty, gdy unoszą ubijacze.
Wymieszać około 1 szklanki białka w mieszaninę żółtkową, następnie delikatnie złożyć mieszaninę żółtkową w białka, aż nie pozostaną smugi. Łyżkę mieszamy równomiernie do ramekinów (będą pełne).
Aby uzyskać kremową konsystencję, piec w piekarniku 375, aż delikatnie ustawi się (po delikatnym wstrząśnięciu suflety powinny marszczyć tylko na środku), 12 do 13 minut. Aby uzyskać bardziej suchą konsystencję, piec 20 minut.
Tymczasem na patelni 1-do 2-ćwiartkowej połącz skrobię kukurydzianą i 6 łyżek cukru granulowanego. Wymieszać pozostałą 1/2 szklanki soku z cytryny. Wymieszać na średnim ogniu do bulgotania, 3 do 5 minut. Wymieszaj pozostałą 1/2 łyżeczki skórki z cytryny.
Cukier puder przesiać na suflet. Przy stole łyżka otworu w środku każdego suflu i wlać sos.