Suflet kasztanowo-Armagnacowy z sosem słodko-gorzkim czekoladowym
Suflet kasztanowo-Armagnac z słodko-gorzkim sosem czekoladowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 171 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz cukier plus 14 łyżki cukru, woda, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, Słodko-gorzki suflet czekoladowy z sosem Earl Grey Custard, oraz Słodko-Gorzki Suflet Czekoladowy.
Instrukcje
Mieszanka kasztany, 2 łyżki wody i 1 łyżka masła w procesorze untilpaste formy.
Przenieść mieszaninę do małych bowl.DO naprzód: może być wykonany 2 dni do przodu.Przykryć i przechowywać w lodówce.
Płaszcz wewnątrz 14-cup suflet danie (około 8 1/4 cala szerokości i 3 3/4 inchesdeep) z pozostałych 2 łyżki masła.
Posypać naczynie 1/4 szklanki cukru i przechylić równomiernie dno i boki.
Ubij 1/4 szklanki mleka, żółtka, 4 łyżki cukru, skrobia kukurydziana i sól w misce do mieszania. Przynieś resztkę 13 / 4 szklanki mleka i 4 łyżki cukru do ciężkiego dużego rondla. Stopniowo mieszanka gorącego mleka w mieszaninę żółtkową.Powrót krem do tej samej patelni. Wymieszać overmedium ciepła, aż krem zgęstnieje iboils, o 3 protokół.
Dodaj pastę kasztanową, Armagnac, Vanilla i trzepaczkę, aby dobrze wymieszać (pozostaną małe kawałki pasty kasztanowej). Zrób z wyprzedzeniem: Budka Suflera może być wykonana 2 godziny wcześniej.Naciśnij folię foliową na powierzchnię; odstawić w temperaturze pokojowej.
Umieść stojak tuż poniżej środka piekarnika i rozgrzej do 204°. ubijaj białka jaj i krem z kamienia nazębnego w dużej misce, aż utworzą się miękkie kawałki. Stopniowo dodawać pozostałe 6 łyżek cukru, ubijając do sztywności, ale nie wyschnie. Białka ułożyć na bazę sufletową w 3 dodatkach.
Przenieść ciasto do przygotowaniadisz.
Place souffléon small baking sheet.DO naprzód: można wykonać 1 godzinę do przodu; odstawić w temperaturze pokojowej.
Piec suflet aż dmuchane i po prostu firmto dotknąć w centrum, o 50 minut.
Podawać bezpośrednio z sosem.
* Obrane gotowane kasztany; sprzedawane w niektórych supermarketach i sklepach z żywnością specjalistyczną.
Aby podać suflet, użyj bardzo dużej łyżki, aby delikatnie zgarnąć część pikantnego wnętrza wraz z odrobiną mocniejszych boków.