Suflet Gruszkowy
Ten przepis służy 2. Na 2,66 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 474 kalorie, 6G białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka gruszek bartlett-obranych, wina, białek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Suflet gruszkowy Taillevent z waflami gruszkowymi, Suflet gruszkowy z sosem czekoladowym, oraz Suflet serowy Cabrales z Endywią i azjatycką sałatką z gruszek dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło dwa 1-szklanki ramekiny i pył je lekko z cukrem. W średnim rondlu ze stali nierdzewnej połączyć białe wino, wodę i cukier i doprowadzić do wrzenia; wymieszać, aby rozpuścić cukier.
Dodać gruszki i dusić na małym ogniu, aż bardzo miękkie, o 7 protokół.
Przełożyć gruszki do robota kuchennego i puree, aż będą gładkie. Gotować płyn do gotowania gruszki na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/3 szklanki, o 20 protokół.
Niech syrop gruszkowy ostygnie całkowicie.
Tymczasem, w małym rondlu, gotować puree z gruszki na umiarkowanie małym ogniu, mieszając często aż do zmniejszenia do 1/2 szklanki, o 15 protokół.
Przełożyć puree do średniej miski.
W małej misce ze stali nierdzewnej ubić żółtka z 1 łyżką zredukowanego syropu gruszkowego. Ustawić miskę na małym rondlu wypełnionym 1-calową delikatnie gotującą się wodą i stale ubijać, aż żółtka zgęstnieją, około 2 minut. Żółtka zeskrobać na puree z gruszek i wymieszać.
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubijamy białka, aż uformują się jędrne szczyty.
Dodać 1 łyżkę zredukowanego syropu gruszkowego i ubić białka aż do połysku; pozostały syrop gruszkowy przechowywać w lodówce do innego użycia. Używając dużej gumowej szpatułki, złóż jedną trzecią ubitych białek do mieszanki puree gruszkowego, aby ją poluzować, a następnie złóż Pozostałe ubite białka aż do wymieszania.
Do przygotowanych ramek wrzucić mieszankę z sufletem.
Piec suflety w środku piekarnika przez około 20 minut, lub do złotego i dobrze wyrośnięte.