Suflet Grand Marnier z sosem waniliowym
Suflet Grand Marnier z sosem waniliowym może być właśnie tym napojem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,08 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 234 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Suflet Grand Marnier, Suflet Grand Marnier, oraz Suflet Grand Marnier dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować sos, umieść 2 żółtka w średniej misce.
Połączyć pełne mleko i 2 1/2 łyżki cukru w małym, ciężkim rondlu na średnim ogniu; podgrzewać do 180 lub do momentu, aż małe pęcherzyki utworzą się wokół krawędzi (nie gotować).
Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do 2 żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę do patelni; gotować na średnim ogniu, aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 3 minut), stale mieszając.
Zdjąć z ognia. Wymieszać 1 łyżeczkę wanilii i szczyptę soli.
Wlać do szklanej miski; przykryć i schłodzić.
Aby przygotować suflet, posmaruj 1 1/2-ćwiartkowe naczynie sufletowe sprayem do gotowania; posyp 1 łyżką cukru.
3 żółtka umieścić w średniej misce; odstawić.
Mąkę umieścić w małym, ciężkim rondlu; stopniowo dodawać 2% mleka, mieszając trzepaczką. Wymieszać 1/4 szklanki cukru, dodać masło. Gotować na średnim ogniu do zgęstnienia (około 5 minut), ciągle mieszając. Stopniowo dodawać gorącą mieszaninę mleka do 3 żółtek, stale mieszając trzepaczką. Powrót mieszaninę do patelni; gotować na średnim ogniu, aż będzie gęsty i bąbelkowy (około 3 minut), stale mieszając. Wymieszać Likier i 2 łyżeczki wanilii; gotować 1 minutę, ciągle mieszając.
W dużej misce umieścić białka, śmietanę z kamienia nazębnego i 1/8 łyżeczki soli; ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 2 łyżki cukru, 1 łyżkę na raz, ubijając, aż utworzą się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę mleka; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj.
Łyżka do przygotowanego Suflera.
Umieść danie sufl w 9-calowej kwadratowej patelni do pieczenia; dodaj gorącą wodę do patelni na głębokość 1 cala.
Piec w 375 przez 30 minut lub do puffy i ustawić. Łyżka około 3 łyżki sosu na każdej porcji.