Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise

Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise
Suflet czekoladowy z kremem Espresso Anglaise wymaga ok. 1 godzina i 40 minut od początku do końca. To danie główne ma 665 kalorii, 13g białka, oraz 43g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 3,57 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 65 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, mleko, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć natychmiastowy proszek espresso, możesz podążać za tym daniem głównym z Espresso Granita jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Bogate czekoladowe suflety z Creme Anglaise, Espresso Creme Anglaise, oraz Suflet piernikowy z kremem klonowym Anglaise.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F i usuń górny stojak piekarnika. Przygotować 6 (8-uncji) filiżanek do kawy lub ramekiny z prostymi bokami (lub 2-quart souffle dish) smarując masłem i pokrywając granulowanym cukrem, wylać nadmiar. Masło i cukier zapobiegną przywieraniu sufletów do boków, co pozwoli im równomiernie się unieść. Cukier nada sufletowi chrupiącą skórkę, co stanowi świetny kontrast dla miękkiego wnętrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
1
Połączyć mleko i ziarna wanilii i nasion w dużym dużym garnku i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi garnka; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2
Zdjąć z ognia i wyrzucić fasolę wanilii. Fasola wanilii może być spłukana i suszona i przechowywana do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
3
W dużej misce ubij żółtka, mąkę i 1/4 szklanki cukru, aż lekko zgęstnieją i będą miały kolor cytrynowy. Żółtka hartować stopniowo ubijając około połowy gorącej mieszanki mlecznej (nie dodawać zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Powrót krem z ciasta z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie ładny i gęsty, na tyle, aby pokryć tył łyżki, o 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Powoli roztopić czekoladę z Frangelico w podwójnym kotle nad gorącą wodą lub w kuchence mikrofalowej ustawionej na wysokości przez 2 minuty, mieszając w połowie czasu ogrzewania, aby wygładzić. Roztopioną masę czekoladową wymieszać z kremem do ciast, ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
FrangelicoFrangelico
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej6 1/2 Uncji Niesłodzonej Czekolady, Drobno Posiekanej
Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)Bita śmietana Lub Lody Waniliowe I Dodatkowe Prażone Orzechy Pekan (opcjonalnie)
5
W oddzielnej czystej misce ubij białka i sól, aż utrzymają miękkie szczyty. Za pomocą gumowej szpatułki złóż 1/3 ubitych białek do kremu czekoladowego, aby go rozjaśnić, a następnie delikatnie złóż resztę. Łyżka ciasto do przygotowanych filiżanek kawy, 2/3 sposób pełny, i wstrząsnąć je delikatnie, aby wygładzić górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Opcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości TłuszczuOpcjonalnie Lody Waniliowe O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Umieść filiżanki kawy na blasze ciastek i piecz na środkowym stojaku przez około 20 minut. Suflet robi się, gdy nadmuchał na obręczy, na zewnątrz jest złoty, a środek jest jeszcze trochę luźne i kremowe; uważaj, aby nie nad piec. Aby służyć, każdy gość pęknąć otworzyć wierzch suflet z łyżką i wlać do espresso Crme Anglaise. Wierzch polać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółty Owocowy Roll-upżółty Owocowy Roll-up
1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych1 Szklanka Drobno Zmielonych Orzechów Laskowych
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Do rondla wlać śmietanę, fasolę wanilii i nasiona i umieścić na średnim ogniu. Doprowadzić mieszaninę do krótkiego gotowania na wolnym ogniu, aż pęcherzyki tworzą się wokół krawędzi garnka; nie gotować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Zdjąć z ognia. Odrzuć fasolę wanilii. Fasola wanilii może być spłukana i suszona i przechowywana do innego użytku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze PokojowejPasteryzowane Białka Jaj (z Kartonu), W Temperaturze Pokojowej
9
W dużej misce ubij żółtka, cukier, kawę i espresso w proszku, aż do dobrze wymieszanego. Żółtka hartować stopniowo ubijając gorącą mieszankę śmietanową (nie dodawać zbyt szybko, bo jajka się ugotują.) Powrót kremu z powrotem do rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tył łyżki, około 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Miniaturowe Wafle WanilioweMiniaturowe Wafle Waniliowe
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Podawać natychmiast z sufletem czekoladowym. (Jeśli nie podawać natychmiast, naciśnij plastikową folię na powierzchni kremu, aby zapobiec tworzeniu się skóry i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala2 Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Larroque Bordeaux Superieur z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Chateau Larroque Bordeaux Superieur
Ciemny granat w Kolorze. Czerwone owoce, migdały i orzechy laskowe, o słabym aromacie wanilii. Jedwabisty, aksamitny atak ujawnia przyjemny, skoncentrowany smak o dobrej strukturze. Smaki suszonych owoców oraz połączenie lukrecji i tostów.Mieszanka: 63% Merlot, 32% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia6
Magazyn