Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy to bezglutenowe danie główne. Jedna porcja zawiera 704 kalorie, 16G białka, oraz 44g tłuszczu. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz białka, kakao, ekstrakt z wanilii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć krem, możesz podążać za tym daniem głównym z Czekoladowe ciasto z kremem-druga obsesja jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką ocena 35%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, oraz Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 F. użyj 1 łyżki masła, aby posmarować jedną 16-uncję lub dwie 8-uncyjne ramekiny. Ramekiny zalać kakao, stukając w excess.In dużą miskę, na patelni gotującej się wody, roztopić czekoladę i pozostałe masło. Mieszać od czasu do czasu, aż będzie gładka.
Zdjąć z ognia i dodać wanilię.
Żółtka ubijać pojedynczo, aż będą gładkie. Zestaw aside.In czystą miskę, białka ubić z cukrem, solą i śmietaną z kamienia nazębnego do uzyskania sztywnych (ale nie suchych) szczytów. Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj do czekolady. Łyżka do ramekinów. (Przepis można zrobić do tego momentu do 1 dnia wcześniej. Przykryć folią i przechowywać w lodówce.)
Piec do puffed i ustawić, 40 minut na 16-uncji sufl, 20 minut dla dwóch mniejszych. (Jeśli pieczone bezpośrednio z lodówki, dodać 5 do 10 minut.)
Podawać natychmiast z sosem budyniowym.