Suflet Czekoladowy

Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 7G białka, oraz 30g tłuszczu. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, cukru, czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflet z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflet z ciemnej czekolady z sosem Espresso-czekoladowym, oraz Suflet z likieru czekoladowo-pomarańczowego z sosem czekoladowym.

Instrukcje

1
W dużym ciężkim rondlu rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu. W małej misce wymieszaj mąkę, 1/3 szklanki cukru i soli; dodaj mleko i mieszaj, aż będzie gładkie. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Zdjąć z ognia.
3
W małej misce ubij żółtka. Wymieszaj niewielką ilość nadzienia do żółtek, włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
4
Dodaj ekstrakty. W małej misce i czystymi naganiaczami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Szpatułką wymieszaj jedną czwartą białek w cieście czekoladowym, aż nie pozostaną białe smugi, a następnie dodaj pozostałe białka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Nasmaruj dno 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia; dodaj ciasto sufletowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
6
Umieść naczynie na większej patelni. Napełnij dużą patelnię gorącą wodą na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
7
Piec w temperaturze 325° przez 1 godzinę lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Do polewy ubij śmietanę w schłodzonej małej misce, aż zacznie gęstnieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Dodaj cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Cukierki Waflowe NeccoCukierki Waflowe Necco
10
Podawaj suflet na ciepło z porcją sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
11
W razie potrzeby posyp kakao lub cynamonem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
Likier OrzechowyLikier Orzechowy

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Suflet czekoladowy można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn