Suflet Czekoladowy

Suflet czekoladowy może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 397 kalorii, 7G białka, oraz 30g tłuszczu. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 10% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Mieszanka ekstraktu wanillanowego, cukru, czekolady i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przynosi ci smak domu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz lacto ovo vegetarian dieta. Z łyżką wynik 24%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflet z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym, Suflet z ciemnej czekolady z sosem Espresso-czekoladowym, oraz Suflet z likieru czekoladowo-pomarańczowego z sosem czekoladowym.
Instrukcje
W dużym ciężkim rondlu rozpuść czekoladę i masło na małym ogniu. W małej misce wymieszaj mąkę, 1/3 szklanki cukru i soli; dodaj mleko i mieszaj, aż będzie gładkie. Wymieszaj z rozpuszczoną czekoladą. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i będzie musować. Zmniejsz ogień; gotuj i mieszaj 2 minuty dłużej.
W małej misce ubij żółtka. Wymieszaj niewielką ilość nadzienia do żółtek, włóż wszystko na patelnię, ciągle mieszając.
Dodaj ekstrakty. W małej misce i czystymi naganiaczami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj pozostały cukier na wysokim poziomie, aż utworzą się sztywne szczyty. Szpatułką wymieszaj jedną czwartą białek w cieście czekoladowym, aż nie pozostaną białe smugi, a następnie dodaj pozostałe białka.
Nasmaruj dno 1-1 / 2-qt. naczynie do pieczenia; dodaj ciasto sufletowe.
Umieść naczynie na większej patelni. Napełnij dużą patelnię gorącą wodą na głębokość 1 cala.
Piec w temperaturze 325° przez 1 godzinę lub do momentu, gdy nóż włożony w pobliżu środka wyjdzie czysty.
Do polewy ubij śmietanę w schłodzonej małej misce, aż zacznie gęstnieć.
Dodaj cukier cukierniczy i wanilię; ubijaj, aż utworzą się miękkie szczyty.
Podawaj suflet na ciepło z porcją sosu.
W razie potrzeby posyp kakao lub cynamonem.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Suflet czekoladowy można łączyć z kremową Sherry, porto i Moscato d ' Asti. Powszechną zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremową sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzentom podoba się to z oceną 4,5 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Solera Cream Sherry ma genialny bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Aromaty toffi i orzechów pekan, słodkie, solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodkie wejście prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie pełnego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.