Suflet Czekoladowy
Suflet czekoladowy to wegetariańskie i bezglutenowe przystawka. Ten przepis jest niezdrowe od jednej porcji pokrywa 4% Twoich codziennych potrzeb witamin i minerałów. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.22 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 426 kalorii. Jest dostarczany przez www.seriouseats.com. od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Mieszanka z grubsza s cukier granulowany, 71% czekolada, mleko, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 410 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Suflety z ciemnej czekolady z sosem espresso-czekoladowym, Przepis Na Suflet Czekoladowo-Pomarańczowy Z Sosem Czekoladowym, oraz Suflety z białej czekolady z sosem Malinowo-czekoladowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 199° z wyłączonym wentylatorem konwekcyjnym. Obficie masło cztery ramekiny, upewniając się, aby masło prawo do krawędzi ramekin. Posmarować równomiernie masłem, odsączyć nadmiar i odstawić na bok ramekiny.
Umieść posiekane czekoladki w dużej misce.
Połączyć mleko i śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Natychmiast wyjąć płyn i zalać posiekaną czekoladą. Pozostawić na kilka minut, a następnie wymieszać gumową łopatką do uzyskania gładkości.
Ustaw garnek z kilkoma centymetrami wody na piecu na średnim ogniu.
Umieść na nim miskę roztopionej czekolady.
Dodaj wodę i kakao w proszku i często mieszaj, aż mieszanina stanie się gruba, błyszcząca i gładka, około 5 minut. Wyłącz ogień i wyjmij miskę z garnka, ale w razie potrzeby umieść ją z powrotem na gorącej wodzie. Celem jest trzymanie mieszanki tak, aby była ciepła, a nie gorąca.
W misce miksera stojącego ubijaj białka na wysokościach za pomocą nasadki trzepaczki, aż zaczną się spieniać. Zwolnij szybkość miksera i stopniowo dodaj cukier i sól, a następnie wróć do wysokiej prędkości i ubijaj mieszaninę białek do jędrnych, błyszczących, gładkich szczytów.
Poświęć około 1/4 bezy, mieszając ją dokładnie z mieszaniną czekolady, aby ją rozjaśnić. Następnie złóż pozostałą bezę, uważając, aby nie spuścić powietrza. Gdy tylko nie ma już białych smug, wlej mieszaninę do przygotowanych ramekinów tylko do góry, a następnie wygładź wierzchołki za pomocą przesuniętej szpatułki.
Umieścić ramekiny na blasze i piec w środku piekarnika przez 12 minut na suflet, który jest mokry w środku, 13-14 na taki, który jest bardziej suchy.
Możesz również zdecydować się na przygotowanie sufletów z wyprzedzeniem. W takim przypadku każdy ramekin owinąć plastikiem i włożyć do lodówki z jednodniowym wyprzedzeniem. Po przygotowaniu Rozgrzej piekarnik i piecz suflety przez 15 minut, a następnie podawaj od razu.