Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym

Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym
Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym wymaga ok. 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 403 kalorie, 7G białka, oraz 26g tłuszczu. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.11 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 29 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, sól, żółtka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 27%. Podobne przepisy to Suflet czekoladowo-pomarańczowy likierowy z sosem czekoladowym, Ciasto czekoladowe z sosem pomarańczowo-karmelowym, oraz Ciasto czekoladowo - kawowe z sosem czekoladowo-likierowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spód i boki 2 1/2 quart suflet danie z 2 łyżki masła, posypać spód i boki równomiernie z 1/2 szklanki cukru. Wypłucz nadmiar cukru; zachowaj cukier do późniejszego użycia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CukierCukier
3
W średnim rondlu roztopić pozostałe 4 łyżki masła. Wymieszaj mąkę i gotuj, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zacznie pękać.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać mleko, Likier pomarańczowy, roztopione czekoladki i sól. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
MlekoMleko
SólSól
5
Wyjąć z ognia i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia przez 10 minut.
6
Ubij w ubite żółtka i wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
W dużej misce ubijamy białka do uzyskania piany. Stopniowo dodawać zarezerwowany cukier, ubijając aż do sztywności. Fold białka do mieszaniny czekolady. Delikatnie wymieszać mieszankę do przygotowanego sufleta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
CzekoladaCzekolada
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
8
Na patelni ułożyć suflet. Napełnij patelnię 1-calową ciepłą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Piec przez 55 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Podawać natychmiast z sosem czekoladowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gorący Sos KrówkowyGorący Sos Krówkowy
11
Roztopić masło i czekoladę w kuchence mikrofalowej lub w podwójnym kotle.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Podwójny KociołPodwójny Kocioł
MikrofalówkaMikrofalówka
12
Dodaj kakao, cukier, śmietanę i sól. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
CukierCukier
SólSól
13
Zdjąć z ognia i dodać likier waniliowy i pomarańczowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Likier PomarańczowyLikier Pomarańczowy
WaniliaWanilia

Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy

Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur
Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur
Kolor jest atrakcyjnym ciemnym rubinem, odzwierciedlającym staranny proces selekcji winogron. Nos i profil smakowy ciemnych owoców, śliwek i nut cedrowych są ładnie zrównoważone z kwasowością i strukturą taniny na podniebieniu. Eleganckie wino z mocą i finezją. Wytrawne i orzeźwiające wykończenie dopełnia wino.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia2
Magazyn