Suflet cytrynowy z sosem maślanym
Suflet cytrynowy z sosem maślanym może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru przystawek. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 5G białka, oraz 7G tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 50 centów za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 13%. Spróbuj Tartaletki z sufletem cytrynowym z cukrowymi migdałami i sosem jeżyn, Cytrynowo-Maślankowa Panna Cotta z sosem jagodowym, oraz Najbardziej puszyste naleśniki maślane z sosem maślanym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak piekarnika do najniższego ustawienia i usuń środkowy stojak. Rozgrzej piekarnik do 42
Aby przygotować suflety, lekko posmaruj 8 (8-uncjowe) suflety sprayem do gotowania.
Posypać równomiernie 2 łyżkami cukru. Odstawić.
Połączyć 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki mąki i 1/8 łyżeczki soli w ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mleko o obniżonej zawartości tłuszczu, dobrze mieszając trzepaczką; doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub aż gęsty i bąbelkowy, stale mieszając.
Dodać masło; dobrze wymieszać.
Przenieść mieszaninę do dużej miski; schłodzić do temperatury pokojowej.
Dodaj skórkę, sok i żółtka; mieszaj do wymieszania.
Białka umieścić w dużej misce do miksowania; ubijać z dużą prędkością mikserem, aż uformują się miękkie szczyty.
Dodać pozostałą 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż powstaną sztywne szczyty (nie przegotować). Delikatnie złóż jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę cytrynową i delikatnie złóż w pozostałej mieszaninie białek jaj. Delikatnie łyżka mieszanki do przygotowanych potraw. Ostro stuknij naczynia 2 lub 3 razy na blacie do poziomu.
Umieść naczynia na blasze do pieczenia; umieść blachę do pieczenia na Dolnym stojaku piekarnika 425. Natychmiast obniżyć temperaturę piekarnika do 350 (nie wyjmować sufletów z piekarnika).
Piec 40 minut lub aż drewniany kilof włożony w bok Suflera wyjdzie czysty.
Aby przygotować sos, połącz 1/4 szklanki cukru, 2 łyżki mąki i 1/8 łyżeczki soli w małym rondlu na średnim ogniu.
Połącz niskotłuszczową maślankę i jajko, dobrze mieszając trzepaczką. Stopniowo dodawać mieszaninę maślanki do patelni, stale mieszając trzepaczką. Gotować mieszaninę przez 10 minut lub aż termometr zarejestruje 160, stale mieszając trzepaczką.