Suflet Cytrynowo-Migdałowy
Suflet cytrynowo-migdałowy może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz maślankę, cukier granulowany, białka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 36 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Suflet Cytrynowo-Migdałowy, Suflet morelowo-migdałowy, oraz Suflet tostowo-migdałowy z gotowanymi gruszkami i śliwkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść blachę do pieczenia w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 42
Lekko pokryć 6 (8-uncji) ramekinów sprayem do gotowania; posypać równomiernie 2 łyżkami cukru, przechylając naczynia, aby całkowicie pokryć boki.
Połącz 1/4 szklanki cukru i żółtka w dużej misce; ubić mikserem z dużą prędkością, aż będzie gruby i blady (około 2 minut).
Dodać 3/4 szklanki maślanki i kolejne 4 składniki (przez mąkę); ubijać na średniej prędkości, aż do wymieszania.
W dużej misce połączyć białka i śmietanę z kamienia nazębnego; odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut. Używając czystych suchych ubijaków, ubijaj mikserem z dużą prędkością, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać pozostałe 1/4 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz, ubijając, aż utworzy się średnie szczyty.
Delikatnie wymieszać jedną czwartą białek do mieszanki cytrynowej; delikatnie złożyć pozostałe białka. Delikatnie wymieszać z przygotowanymi ramekinami. Ostro stuknij naczynia 2 lub 3 razy na blacie do poziomu.
Posypać równomiernie migdałami.
Umieść naczynia na rozgrzanej blasze do pieczenia; zwróć blachę do piekarnika 425. Natychmiast zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350; piec suflety w 350 przez 20 minut lub aż puffy i lekko rumiane.