Suflet brokułowo-serowy
Suflet z brokułów i sera to śródziemnomorska przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera około 8 g białka , 32 g tłuszczu i łącznie 361 kalorii . Ten przepis wegetariański lakto ovo jest przeznaczony dla 10 osób i kosztuje 58 centów za porcję . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka mleka, sera cheddar, cebuli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 40% , to danie jest całkiem dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Suflet z sera koziego Chavrie , Suflet czekoladowy i Suflet z marmoladą z whisky sewilskiej .
Instrukcje
Pozostaw żółtka i białka w temperaturze pokojowej na maksymalnie 30 minut. Nasmaruj tłuszczem naczynie do sufletów o pojemności 2-1/2 qt i oprósz bułką tartą; odstaw.
Rozpuść masło w rondlu. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia, gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z brokułami i cebulą.
Zdjąć z ognia; wmieszać żółtka jaj, aż się połączą. Lekko ostudzić. Wymieszać z majonezem.
W misce ubij białka jaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj jedną czwartą białek jaj z mieszanką brokułów. Wymieszaj z pozostałymi białkami.
Przełożyć do przygotowanej formy na suflety.
Jeśli chcesz, posyp serem.
Piec w temperaturze 325° przez 38–42 minuty lub do momentu, aż wierzch nabierze złotego koloru, wykałaczka włożona z boku będzie czysta po wyjęciu i termometr do mięsa wskaże 160°.