Suflet brokułowo-serowy
Potrzebujesz lacto ovo wegetariańskiego przystawki ? Suflet brokułowo-serowy może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 361 kalorii , 8 g białka i 32 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 10 osób. Za 58 centów za porcję przepis ten pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga papryki, cebuli, bułki tartej i sera cheddar. To niedrogi przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Z wynikiem spoonacular wynoszącym 40% , to danie jest solidne. Suflet z sera koziego Chavrie , suflet czekoladowy i suflet z marmoladą whisky sewilską są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pozostaw żółtka i białka w temperaturze pokojowej na maksymalnie 30 minut. Nasmaruj tłuszczem naczynie do sufletów o pojemności 2-1/2 qt i oprósz bułką tartą; odstaw.
Rozpuść masło w rondlu. Wymieszaj mąkę, sól i pieprz, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Stopniowo dodawaj mleko. Doprowadź do wrzenia, gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia. Wymieszaj z brokułami i cebulą.
Zdjąć z ognia; wmieszać żółtka jaj, aż się połączą. Lekko ostudzić. Wymieszać z majonezem.
W misce ubij białka jaj, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj jedną czwartą białek jaj z mieszanką brokułów. Wymieszaj z pozostałymi białkami.
Przełożyć do przygotowanej formy na suflety.
Jeśli chcesz, posyp serem.
Piec w temperaturze 325° przez 38–42 minuty lub do momentu, aż wierzch nabierze złotego koloru, wykałaczka włożona z boku będzie czysta po wyjęciu i termometr do mięsa wskaże 160°.