Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przyprawy, więc spróbuj Sufganiyot (pączki z galaretką). Ten przepis służy 20. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis ma 187 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu na porcję. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka dżemu, takich jak malina, masło, cukier granulowany, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Chanuka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Sufganiyot (Chanuka Jelly Doughnuts), Chanukowe Pączki Z Galaretką / Sufganiyot, oraz Chanuka Sufganiyot (Pączki Z Galaretką).
Instrukcje
1
W małej misce, ubij 1 łyżeczkę cukru do ciepłej wody, aż się rozpuści.
Ubić drożdże do rozpuszczenia. Odłożyć na dowód. Mieszanina stanie się spieniona. Jeśli Twoja kuchnia jest ciepła, mieszanka może szybko się spienić-uważaj, aby nie przepełnić miski.
Pozostawić ciasto w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż prawie podwoi się luzem, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
8
Obficie odkurz powierzchnię toczenia mąką z tapioki. Wyłóż dwa arkusze ciastek z woskowanym papierem. Będą to twoje tace do przechowywania pokrojonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Z Tapioki
Pliki Cookie
Ciasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
9
Ciasto wyłożyć na mąkę i obsypać mąką z tapioki. Delikatnie rozwałkuj ciasto do grubości około 1/8 cala/6 mm. Za pomocą foremki do ciastek 2 1/4 cala / 5,75 cm Wytnij jak najwięcej rund, zanurzając foremkę w mące z tapioki przed każdym cięciem. Szpatułką zanurzoną w mące z tapioki, zgarnij krążki i umieść na przygotowanych arkuszach, rozstaw je w odległości co najmniej 1 cala/2,5 cm. Mąkę z tapioki, zebrać pozostałe ciasto, i zgnieść go kilka razy, aby wygładzić, a następnie powtórzyć proces, aż całe ciasto jest używany. Postaraj się to zrobić w jak najmniejszej liczbie partii. Jest dobrze, jeśli niektóre z ostatnich ciętych rund mają jakieś fałdy. Powinieneś mierzyć na 40 pocisków (potrzebujesz równej ilości).
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Z Tapioki
Pliki Cookie
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do Ciastek
Szpatułka
10
Używając pędzla do ciasta, zetrzyj tyle mąki z tapioki, ile możesz z pociętych rund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Z Tapioki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do Ciasta
11
Miejsce 1/4 łyżeczki dżemu w środku połowy rund. Palcem zanurzonym w wodzie zwilżyć ciasto wokół dżemu. Na każdej zakrytej dżemem rundzie ułóż gładką rundę. Naciśnij wokół krawędzi, aby uszczelnić, a następnie popchnij krawędzie w kierunku środka, aby każdy pączek był tłusty i puszysty. Możesz również przynieść foremkę do ciastek na całym obwodzie każdego pączka, aby odciąć dodatkowe ciasto wystające z koła i dodatkowo uszczelnić boki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Ciasto
Woda
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Foremka Do Ciastek
12
Pozostawić pączki w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż będą puszyste i około dwukrotnie luzem, około 1 godziny.
13
Około 30 minut przed całkowitym wyrośnięciem pączków, wlać 3 do 4 w / 7,5 do 10 cm oleju do głębokiego, grubodennego rondla 2-qt/2-L.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
14
Podgrzewaj na średnim ogniu, aż olej osiągnie 191° / 190°C na termometrze cukierkowym. Przygotuj jeden lub dwa talerze wyłożone papierowymi ręcznikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru Lodowego
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Candy
Ręczniki Papierowe
15
Za pomocą szpatułki ostrożnie opuść pączki do gorącego oleju. Gotuj tylko tyle pączków, ile wygodnie zmieści się na patelni, pozostawiając trochę miejsca między nimi, aby mogły smażyć się na całej długości. Gdy umieścisz pączki w oleju, olej zacznie się spieniać-oznacza to, że pączki się gotują. Pączki smażyć na brązowo z jednej strony, około 40 sekund, następnie obrócić i smażyć, aż pączki będą brązowe z drugiej strony, i nadmuchane i złote, około 20 sekund. Szczypcami wyjmij pączki z oleju i połóż na ręcznikach papierowych, aby osuszyć. Pozostawić olej do powrotu do 375 ° F / 190°C, i powtarzać, aż wszystkie pączki są smażone. Pamiętaj, aby monitorować olej, aby temperatura pozostała stała; być może będziesz musiał dostosować ciepło podczas smażenia każdej partii. Nie chcesz, aby olej przekroczył 380 ° F / 193°C, ponieważ pączki będą się palić, zanim zostaną ugotowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Szpatułka
Szczypce
Patelnia
16
Ustaw stojak z drutu na prześcieradle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Stojak Na Druty
17
Umieścić pozostałe 1/2 szklanki / 100 g cukru w misce. Delikatnie rozwałkuj każdy ciepły pączek w cukrze, aż będzie pokryty. Ustaw na stojaku, aby całkowicie ostygnąć.
Pączki wykonane z ciasta drożdżowego najlepiej jeść w dniu, w którym są smażone. Zrób tylko tyle, ile planujesz zjeść tego dnia. Ciasto można przechowywać w lodówce do 2 dni.