Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym
Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 34. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ekstrakt z wanilii, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową, Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieścić 2 1/2 szklanki mąki i soli w dużej misce i trzepaczką do napowietrzania i połączyć; odstawić. Drugą dużą miskę zalać olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Drożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać wodę, wymieszać do połączenia i odstawić, aż mieszanina się spieni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
4
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, żółtka, mleko i wanilię i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jaja
Wanilia
Cukier
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
5
Dodaj tę mieszaninę do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
6
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsypać kawałki masła na cieście i ugniatać, aż masło jest w pełni włączone, a ciasto jest gładkie, błyszczące i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
7
Dodać do 1/4 szklanki dodatkowej mąki w razie potrzeby, jeśli ciasto jest lepkie. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią lub wilgotnym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się jego rozmiar, około 1 1/2 do 2 godzin. Tymczasem zrób wypełnienie.W przypadku nadzienia z twarogu imbirowo-limonkowego: napełnij średni rondel wodą o średnicy od 1 do 2 cali i doprowadzaj do duszenia na dużym ogniu; zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj wodę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twaróg Limonkowy
Imbir
Ciasto
Mąka Uniwersalna
Woda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Patelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem masła w dużej żaroodpornej misce i ubijaj, aby połączyć. Ustaw miskę nad, ale nie dotykając, gotującej się wody i ubijaj stale, aż żółtka zgęstnieją, a mieszanina tworzy wstążki po podniesieniu trzepaczki z miski, około 7 minut. (Upewnij się, że woda nie zaczęła się gotować, okresowo usuwając miskę z rondla za pomocą uchwytu do garnków lub suchego ręcznika. Jeśli woda się gotuje, zmniejsz ogień, aby jajka nie skrzepły.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Woda
żółtko Jaja
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do Garnka
Patelnia Z Sosem
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wyjmij miskę z gotującej się wody i ubijaj masło 1 kawałek na raz, czekając, aż każdy kawałek zostanie całkowicie stopiony i włączony przed dodaniem następnego.Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce. Odcedzić twaróg, naciskając na cząstki stałe i zeskrobując dodatkowy twaróg, który przylega do spodu Sitka, do miski; wyrzucić resztki stałe pozostawione w sitku. Nacisnąć arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry; odstawić w pokoju temperature.To wykończenie: wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić. Punch dół ciasta, przenieść go do lekko mąki powierzchni roboczej, i rozwałkować, aż będzie około 1/4 cala grubości. Używając okrągłego noża 2-1 / 2 cala, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia w odległości około 1/4 cala. Zbierz resztki ciasta w kulkę, rozwałkuj i pokrój ponownie. Wyrzucić resztki ciasta.Obsypać ciasto luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Ciasto
Punch
Woda
Rolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Sito
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
Trzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Niech rosną w ciepłym miejscu, aż puffy i około 1/2 cala grubości, około 30 minut.
11
Umieść olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i ustaw go na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 185° na termometrze cukierków/tłuszczu. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite Octopus
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Termometr Kuchenny
Piec Holenderski
Stojak Na Druty
12
Umieścić cukier w dużej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Przenieść twaróg imbirowo-limonkowy do worka rurowego wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala; odstawić.Gdy olej jest gotowy, dodać 4 rund ciasta i smażyć na złoty kolor, przerzucając w połowie, około 2 minut w sumie. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przebij je czubkiem noża do parkowania.) Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć pączki do stojaka z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twaróg Limonkowy
Imbir
Ciasto
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Stojak Na Druty
Nóż
14
Dodaj 4 więcej rund ciasta do oleju. Podczas smażenia ciasta użyj szczypiec, aby przenieść pierwsze 4 (jeszcze gorące) pączki do miski z cukrem. Wrzucić do płaszcza w cukrze, a następnie powrócić do stojaka drucianego. Powtórz smażenie i osuszanie pozostałych rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto
Cukier
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na Druty
Nóż
Szczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 czubatej łyżeczki twarogu.