Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym

Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym
Sufganiyot (chanukowe pączki) z twarogiem imbirowo-limonkowym może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 58 g tłuszczu, oraz w sumie 550 kalorii. Na 35 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 34. Chanuka będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz olej roślinny, ekstrakt z wanilii, sok z limonki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Chai Sufganiyot (chanukowe pączki) z maślanką pomarańczowo-dyniową, Jabłkowy Sufganiyot (chanukowe pączki) z solonym karmelem, oraz Meksykańska Sufganiyot (chanukowe pączki) z nadzieniem z pianki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić 2 1/2 szklanki mąki i soli w dużej misce i trzepaczką do napowietrzania i połączyć; odstawić. Drugą dużą miskę zalać olejem roślinnym; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść drożdże i 1 łyżeczkę cukru w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodać wodę, wymieszać do połączenia i odstawić, aż mieszanina się spieni, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
4
Dodać pozostałe 1/4 szklanki cukru, żółtka, mleko i wanilię i ubić do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
WaniliaWanilia
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj tę mieszaninę do zarezerwowanej mieszanki mąki i mieszaj drewnianą łyżką, aż ciasto się połączy i zacznie tworzyć kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
6
Ciasto przełożyć na lekko posmarowaną mąką powierzchnię roboczą. Rozsypać kawałki masła na cieście i ugniatać, aż masło jest w pełni włączone, a ciasto jest gładkie, błyszczące i elastyczne, około 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
7
Dodać do 1/4 szklanki dodatkowej mąki w razie potrzeby, jeśli ciasto jest lepkie. Uformuj ciasto w kulkę, umieść je w naoliwionej misce i obróć, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią lub wilgotnym ręcznikiem i pozostaw ciasto do wyrośnięcia w ciepłym miejscu, aż podwoi się jego rozmiar, około 1 1/2 do 2 godzin. Tymczasem zrób wypełnienie.W przypadku nadzienia z twarogu imbirowo-limonkowego: napełnij średni rondel wodą o średnicy od 1 do 2 cali i doprowadzaj do duszenia na dużym ogniu; zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj wodę na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twaróg LimonkowyTwaróg Limonkowy
ImbirImbir
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Umieść wszystkie składniki z wyjątkiem masła w dużej żaroodpornej misce i ubijaj, aby połączyć. Ustaw miskę nad, ale nie dotykając, gotującej się wody i ubijaj stale, aż żółtka zgęstnieją, a mieszanina tworzy wstążki po podniesieniu trzepaczki z miski, około 7 minut. (Upewnij się, że woda nie zaczęła się gotować, okresowo usuwając miskę z rondla za pomocą uchwytu do garnków lub suchego ręcznika. Jeśli woda się gotuje, zmniejsz ogień, aby jajka nie skrzepły.)
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uchwyt Do GarnkaUchwyt Do Garnka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
9
Wyjmij miskę z gotującej się wody i ubijaj masło 1 kawałek na raz, czekając, aż każdy kawałek zostanie całkowicie stopiony i włączony przed dodaniem następnego.Ustaw sitko o drobnych oczkach na średniej misce. Odcedzić twaróg, naciskając na cząstki stałe i zeskrobując dodatkowy twaróg, który przylega do spodu Sitka, do miski; wyrzucić resztki stałe pozostawione w sitku. Nacisnąć arkusz folii bezpośrednio na powierzchnię twarogu, aby zapobiec tworzeniu się skóry; odstawić w pokoju temperature.To wykończenie: wyłożyć blachę do pieczenia papierem do pieczenia; odstawić. Punch dół ciasta, przenieść go do lekko mąki powierzchni roboczej, i rozwałkować, aż będzie około 1/4 cala grubości. Używając okrągłego noża 2-1 / 2 cala, wytłocz jak najwięcej rund ciasta i umieść je na przygotowanej blasze do pieczenia w odległości około 1/4 cala. Zbierz resztki ciasta w kulkę, rozwałkuj i pokrój ponownie. Wyrzucić resztki ciasta.Obsypać ciasto luźno folią lub wilgotnym ręcznikiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CiastoCiasto
PunchPunch
WodaWoda
RolkaRolka
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
SitoSito
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Niech rosną w ciepłym miejscu, aż puffy i około 1/2 cala grubości, około 30 minut.
11
Umieść olej w holenderskim piekarniku lub dużym garnku o grubym dnie i ustaw go na średnim ogniu, aż temperatura osiągnie 185° na termometrze cukierków/tłuszczu. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na drugiej blasze do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki Sour Brite OctopusCukierki Sour Brite Octopus
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Piec HolenderskiPiec Holenderski
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
12
Umieścić cukier w dużej misce; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
13
Przenieść twaróg imbirowo-limonkowy do worka rurowego wyposażonego w okrągłą końcówkę o średnicy 1/4 cala; odstawić.Gdy olej jest gotowy, dodać 4 rund ciasta i smażyć na złoty kolor, przerzucając w połowie, około 2 minut w sumie. (Jeśli w pączkach pojawią się pęcherzyki powietrza, przebij je czubkiem noża do parkowania.) Za pomocą łyżki szczelinowej wyjąć pączki do stojaka z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twaróg LimonkowyTwaróg Limonkowy
ImbirImbir
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
14
Dodaj 4 więcej rund ciasta do oleju. Podczas smażenia ciasta użyj szczypiec, aby przenieść pierwsze 4 (jeszcze gorące) pączki do miski z cukrem. Wrzucić do płaszcza w cukrze, a następnie powrócić do stojaka drucianego. Powtórz smażenie i osuszanie pozostałych rund ciasta.Gdy pączki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, użyj noża do parowania, aby przebić bok każdego z nich, tworząc kieszeń na środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
CukierCukier
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
NóżNóż
SzczypceSzczypce
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
15
Włóż końcówkę woreczka do kieszeni i włóż do środka około 1 czubatej łyżeczki twarogu.
16
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 30 m.
Porcje34
Ocena Zdrowia0
Magazyn