Suchy przetarty kurczak Sarah

Suchy przetarty kurczak Sarah
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Suchy przetarty kurczak Sarah może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 2123 kalorii, 172g białka, oraz 135 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na $9.27 za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól morską, nasiona selera, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Sarah Bernhardt (Sarah Bernhardt-Kager) (Duńska), oraz Chicken Pot Pie Sarah Shipley.

Instrukcje

1
Połącz czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, pietruszka, oregano, pieprz cayenne, szałwia, tymianek, kolendra, nasiona selera, sól i czarny pieprz w misce. Przetrzyj kurczaka wewnątrz i na zewnątrz mieszanką przypraw. Nadziewamy jamę kurczaka rozgniecionym czosnkiem i cebulą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Czosnek W ProszkuCzosnek W Proszku
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Cebula W ProszkuCebula W Proszku
Nasiona SeleraNasiona Selera
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
KolendraKolendra
Cały KurczakCały Kurczak
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
PaprykaPapryka
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i przykryj folią. Przechowywać w lodówce 4 godziny na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Zdjąć i wyrzucić folię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości i soki jasne, około 2 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij kurczaka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 20 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia89
Magazyn