Suchy przetarty kurczak Sarah
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Suchy przetarty kurczak Sarah może być super przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 2123 kalorii, 172g białka, oraz 135 g tłuszczu. Ten przepis służy 1. Na $9.27 za porcję, ten przepis Pokrowce 69% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ten przepis jest lubiany przez 66 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz sól morską, nasiona selera, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 97%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Najlepszy suchy Rub przyprawowy do kurczaka, wołowiny i wieprzowiny, Sarah Bernhardt (Sarah Bernhardt-Kager) (Duńska), oraz Chicken Pot Pie Sarah Shipley.
Instrukcje
Połącz czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, pietruszka, oregano, pieprz cayenne, szałwia, tymianek, kolendra, nasiona selera, sól i czarny pieprz w misce. Przetrzyj kurczaka wewnątrz i na zewnątrz mieszanką przypraw. Nadziewamy jamę kurczaka rozgniecionym czosnkiem i cebulą.
Umieść w naczyniu do pieczenia o wymiarach 9x13 cali i przykryj folią. Przechowywać w lodówce 4 godziny na noc.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Piecz kurczaka w nagrzanym piekarniku, aż nie będzie już różowy na kości i soki jasne, około 2 godzin. Natychmiastowy odczyt termometr włożony do najgrubszej części uda, w pobliżu kości powinien odczytać 180 stopni F (82 stopni C).
Wyjmij kurczaka z piekarnika, przykryj podwójną blachą folii aluminiowej i pozostaw na 10 minut w ciepłym miejscu przed krojeniem.