Struny Cebulowe
Onion Strings to przepis wegetariański na lakto ovo, składający się z 2 porcji. Jedna porcja zawiera 691 kalorii, 22 g białka i 12 g tłuszczu. Za 1,1 dolara za porcję ten przepis pokrywa 29% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 1 godziny i 20 minut. 256 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką niewielką łyżkę soli, olej rzepakowy, mąkę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 96% wyniku, co jest wynikiem super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Struny cebulowe, Chrupiące smażone struny cebulowe i Vidalian Struny cebulowe z chrzanowym sosem Aioli.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Zacznij od obrania cebuli i pokrojenia jej w bardzo cienkie plasterki, jeśli to możliwe, użyj krajalnicy mandolinowej. Oddziel plasterki cebuli i umieść je w płytkim naczyniu do pieczenia, a na wierzch zalej maślanką. Dociśnij cebulę tak, aby była jak najgłębiej zanurzona i pozwól jej namoczyć się na blacie przez co najmniej godzinę. Jeśli to konieczne, przemieszaj je nieco w połowie procesu namaczania.
W misce wymieszaj mąkę, sól, czarny pieprz i cayenne i odłóż na bok.
Wlej 1 do 2 litrów oleju rzepakowego do garnka lub piekarnika holenderskiego.
Podgrzej do 375 stopni F lub do momentu, aż szczypta mąki zacznie skwierczeć po posypaniu garnka.
Za pomocą szczypiec wyjmij garść cebuli z maślanki i natychmiast zanurz ją w mieszance mącznej. Obtocz cebulę w mieszance mąki, a następnie postukaj nią o wnętrze miski, aby strząsnąć jej nadmiar.
Włóż cebulę do gorącego oleju. Za pomocą łyżki majstruj z nimi trochę, aby je rozdzielić, i obserwuj! Będą gotowe do usunięcia z oleju w mgnieniu oka.
Gdy nabiorą złotobrązowego koloru (powinno to zająć minutę lub dwie), wyjmij je z oleju i połóż na talerzu wyłożonym ręcznikiem papierowym.
Powtórz tę czynność z pozostałymi plasterkami cebuli i natychmiast podawaj.
Ułóż je na soczystym grillowanym hamburgerze – za które można umrzeć!