Strudle z pieczarkami i estragonem z sosem madeira

Strudle z pieczarkami i estragonem z sosem madeira
Strudle z pieczarkami i estragonem z sosem Madera zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 110 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, zapakuj pieczarki, zapakuj pieczarki płaskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Fasolka szparagowa z sosem Pieczarkowo-Madera, Strudle z dzikimi grzybami, Chardą Szwajcarską i kozim serem z sosem Bourbon Cider, oraz Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Pieczarkowym Madeira dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Cebulę podsmażyć na 50 g masła na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki płaskie i kasztanowe, następnie zmiękczyć na 5 min. Wymieszać grzyby shiitake i czosnek, następnie podgrzać i gotować dość ostro, aby odpędzić jak najwięcej wilgoci. Wymieszaj Maderę, estragon, bułkę tartą i pomidory, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby CriminiGrzyby Crimini
Grzyby ShiitakeGrzyby Shiitake
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
MaderaMadera
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Na osobnej patelni gotujemy pieczarki i orzeszki piniowe w pozostałym maśle, aż orzechy będą złote.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane1 łyżka świeżego Tymianku, 4 Gałązki, Drobno Posiekane
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodać do mieszanki Grzybowo-pomidorowej, następnie ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
5
Połóż arkusz filo na powierzchni roboczej i pędzel olejem. Na wierzchu przełożyć inny arkusz, przeczesać ponownie, następnie kontynuować aż do uzyskania stosu 4 arkuszy ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
6
Rozłóż połowę wypełnienia na najdłuższą długość, pozostawiając po kilka cms na każdym końcu. Ciasto składamy na nadzienie, zwijamy jak cygaro, następnie ostrożnie podnosimy na blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Posmaruj więcej oleju, a następnie rozerwij ostatni arkusz filo na paski,scruch i umieść połowę na górze, aby udekorować. Powtórz z resztą ciasta i nadzieniem, aby zrobić drugi strudel, a następnie schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
8
Aby służyć, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200C / wentylator 180C / Gaz 6 przez 30 minut lub do złotego koloru i rozgrzany.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Podawać w plastrach, z dodatkiem orzeszków piniowych i estragonu, z sosem Madera.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
MaderaMadera
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Strudel świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia15
Magazyn