Strudle z pieczarkami i estragonem z sosem madeira
Strudle z pieczarkami i estragonem z sosem Madera zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 11g białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 507 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 110 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ząbki czosnku, zapakuj pieczarki, zapakuj pieczarki płaskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Fasolka szparagowa z sosem Pieczarkowo-Madera, Strudle z dzikimi grzybami, Chardą Szwajcarską i kozim serem z sosem Bourbon Cider, oraz Polędwica Wołowa Pieczona Z Sosem Pieczarkowym Madeira dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cebulę podsmażyć na 50 g masła na dużej patelni.
Dodać pokrojone w plasterki pieczarki płaskie i kasztanowe, następnie zmiękczyć na 5 min. Wymieszać grzyby shiitake i czosnek, następnie podgrzać i gotować dość ostro, aby odpędzić jak najwięcej wilgoci. Wymieszaj Maderę, estragon, bułkę tartą i pomidory, a następnie zdejmij patelnię z ognia.
Na osobnej patelni gotujemy pieczarki i orzeszki piniowe w pozostałym maśle, aż orzechy będą złote.
Dodać do mieszanki Grzybowo-pomidorowej, następnie ostudzić.
Połóż arkusz filo na powierzchni roboczej i pędzel olejem. Na wierzchu przełożyć inny arkusz, przeczesać ponownie, następnie kontynuować aż do uzyskania stosu 4 arkuszy ciasta.
Rozłóż połowę wypełnienia na najdłuższą długość, pozostawiając po kilka cms na każdym końcu. Ciasto składamy na nadzienie, zwijamy jak cygaro, następnie ostrożnie podnosimy na blachę do pieczenia.
Posmaruj więcej oleju, a następnie rozerwij ostatni arkusz filo na paski,scruch i umieść połowę na górze, aby udekorować. Powtórz z resztą ciasta i nadzieniem, aby zrobić drugi strudel, a następnie schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania. Można dokonać 1 dzień wcześniej.
Aby służyć, piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200C / wentylator 180C / Gaz 6 przez 30 minut lub do złotego koloru i rozgrzany.
Podawać w plastrach, z dodatkiem orzeszków piniowych i estragonu, z sosem Madera.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Strudel świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Johnson Estate Cream Sherry. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "