Strudle jabłkowe i orzechowe
Strudle jabłkowe i orzechowe wymagają około 40 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 272 kalorie. Ten przepis służy 12. Na 83 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz pekany, masło, arkusze ciasta filo i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mini Strudle Jabłkowe, Indywidualne Strudle Jabłkowe, oraz Mini Strudle Jabłkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej patelni saute na średnim ogniu, tosty pekan aż złoty kolor, o 3 do 4 protokół. Wyłączyć ogień i wymieszać rodzynki i nadzienie jabłkowe. Rezerwa.
W małym rondlu na średnim ogniu dodaj masło i szałwię. Gdy masło stopi się, usuń szałwię. W małej misce, połączyć cukier i cynamon i odstawić.
Rozpakuj prześcieradła i przykryj wilgotnym ręcznikiem. Umieść 1 arkusz na desce do krojenia i szczotkuj roztopionym masłem, połóż inny arkusz na górze i szczotkuj masłem, a następnie połóż trzeci arkusz na górze i szczotkuj masłem. * Uwaga kucharza: odstawić filo na bok, przykryte wilgotnym ręcznikiem, aż będzie gotowe do ponownego użycia.
Pokrój stosy filo na trzecie. Umieść około 1 do 2 łyżek nadzienia jabłkowego na końcu najbliższego paska. Złóż filo na Trójkąty, wielokrotnie składając w prawo, a następnie w lewo i powtarzaj, aż dotrzesz do końca paska, upewniając się, że zachowasz kształt trójkąta. Powtórz z pozostałymi 2 paskami phyllo.
Pędzel ostatni Trójkąt krotnie z masłem do uszczelnienia.
Wierzchołki trójkątów posmarować masłem i posypać cukrem cynamonowym.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Powtórz ten proces, aż wszystkie nadzienie zostanie wykorzystane. Ułóż Trójkąty phyllo na patelni arkusza, który został wyłożony pergaminem, i piec, aż dobrze zbrązowieje, o 6 do 8 protokół.
Przełożyć strudle na talerz i podawać.