Strudel z szynką i szwajcarią
Szynka i szwajcarski strudel przygotowuje się około 55 minut od początku do końca. Za 86 centów za porcję przepis ten pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 13 g białka , 12 g tłuszczu i łącznie 305 kalorii . Ten przepis jest dla 10 osób. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i sycący. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, bulionu z kurczaka, cebuli i ryżu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 36% . Ta ocena jest raczej słaba. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Apple Or Peach Strudel , Blueberry and Cottage Cheese Strudel i Gluten Free Apple Strudel .
Instrukcje
W rondlu zagotuj bulion; dodaj ryż. Zmniejsz ogień; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut lub do miękkości; dodaj do ryżu.
Połóż jeden płat ciasta filo na blacie roboczym i posmaruj masłem.
Nałóż pozostałą warstwę ciasta filo i masła (ciasto przykryj papierem woskowanym do momentu użycia). Nałóż łyżką mieszankę ryżową na ciasto, do 2,5 cm od krawędzi.
Posyp szynką, serem i papryką.
Złóż krótsze boki na 2,5 cm ponad nadzienie.
Zwiń w rulon, zaczynając od dłuższego boku.
Posmaruj pozostałym masłem.
Połóż na natłuszczonej blasze do pieczenia stroną ze szwem do dołu.
Piec w temperaturze 375° przez 25-30 minut lub do uzyskania złotego koloru. Ostudzić przez 5 minut przed pokrojeniem.