Strudel Jabłkowy
Strudel jabłkowy może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 330 kalorii, 3G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 1,11 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz pod ręką sól, ciasto francuskie, sok z cytryny i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak ogromne. Podobne przepisy to Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Jabłkowy, oraz Strudel Jabłkowy.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Wymieszać z brązowym cukrem, sokiem, cynamonem, solą i jabłkami. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 10 minut lub aż jabłka będą miękkie, mieszając od czasu do czasu.
Jabłka wyjąć z patelni; ostudzić.
Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach 15 x 12 cali. Łyżka mieszanki jabłek wzdłuż 1 długiej krawędzi ciasta; roll up Jelly-roll fashion. Delikatnie naciśnij szew do uszczelnienia.
Umieść orzechy i cukier granulowany w robocie kuchennym; pulsuj do drobno zmielonego.
Posypać strudel mieszaniną orzechów, delikatnie naciskając.
Umieść strudel na blasze wyłożonej pergaminem.
Piec w 400 przez 25 minut lub do złotego koloru.
Odstawić 5 minut; pokroić.
Nuta wina: Połącz strudel jabłkowy z lekko gazowanym, wytrawnym różowym Moscato z Innocent Bystander w Victorii w Australii ($12, 375 ml.). -- Sara Schneider