Strudel Jabłkowy

Strudel Jabłkowy
Strudel jabłkowy to bezmleczne i wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 190 kalorii. Na 56 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz jajko, 3-uncjowe arkusze ciasta francuskiego, jabłka granny smith i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Strudel jabłkowy (apfel Strudel), Strudel Jabłkowy, oraz Strudel Jabłkowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać piekarnik do 191°. ubić jajko i wodę w małej misce widelcem. W średniej misce wymieszaj granulowany cukier, mąkę i cynamon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier GranulowanyCukier Granulowany
CynamonCynamon
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać jabłka i rodzynki i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
3
Posypać dodatkową mąkę na powierzchni roboczej. Rozłóż arkusz ciasta na powierzchni roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Rozwałkuj arkusz ciasta na prostokąt o wymiarach 16 x 12 cali. Z krótką stroną skierowaną do ciebie, łyżka mieszaniny jabłek na dolnej połowie arkusza ciasta w granicach 1 cala od krawędzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
RolkaRolka
5
Zwijaj się jak galaretka.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
RolkaRolka
6
Umieść stronę szwu w dół na blasze do pieczenia. Włóż końce pod, aby uszczelnić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
7
Ciasto posmarować mieszanką jajeczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
8
Na wierzch ciasta pokroić kilka plastrów.
9
Piec przez 35 minut lub aż ciasto będzie złociste.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Niech ciasto ostygnie na blasze do pieczenia na stojaku z drutu przez 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
11
W razie potrzeby posypać cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
12
Aby uzyskać najlepsze wyniki, należy wrzucić jabłka i rodzynki, aż będą równomiernie pokryte mieszanką mąki. Mąka pomaga zagęścić soki uwalniane przez jabłka podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
13
Dla niektórych orzechowy crunch, 1/4 szklanki pokrojone migdały mogą być dodane z jabłkami i rodzynkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Migdały W PlasterkachMigdały W Plasterkach
RodzynkiRodzynki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
14
Aby sos waniliowy podawać ze strudlem, wymieszaj 3/4 szklanki mleka, 1/2 szklanki lekkiej śmietany, 1/3 szklanki cukru, 4 żółtka, ubite i 1/2 fasoli wanilii w 2-ćwiartkowym rondlu. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina zagotuje się i zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Jasny KremJasny Krem
żółtko Jajażółtko Jaja
SOSSOS
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
15
Zdjąć rondel z ognia. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 1 godzinę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Usuń fasolę wanilii. Wszelkie resztki sosu są pyszne na świeżych jagodach lub lodach.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
LodyLody
JagodyJagody
SOSSOS
17
W przypadku strudla gruszkowego i żurawinowego można zastąpić gruszki Bosc i suszoną żurawinę jabłkami i rodzynkami w tym przepisie.
Składniki, których będziesz potrzebować
żurawina Suszonażurawina Suszona
GruszkaGruszka
żurawinażurawina
RodzynkiRodzynki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn