Strudel czekoladowy, orzechowy i bananowy
Strudel czekoladowy, orzechowy i bananowy może być tylko deserem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 275 kalorii, 4G białka, oraz 17g tłuszczu każdy. Na 51 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz banany, masło, ciasto phyllo o grubości 12 cali i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 19%. Spróbuj Strudel Czekoladowo-Orzechowy, Strudel Czekoladowo-Orzechowy, oraz Bananowy Strudel Czekoladowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 218°. wyłóż blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
Połącz cukier i cynamon w małej misce.
Umieść 1 arkusz phyllo na pergaminie z krótkim bokiem do ciebie; przykryj pozostałe arkusze wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Posmarować masłem, posypać cukrem cynamonowym i orzechami włoskimi.
Ułożyć drugi arkusz filo na wierzchu, szczotkując z masłem i dodając cukier cynamonowy i orzechy włoskie. Powtórz z pozostałymi 2 arkuszami phyllo.
Ułóż banany poziomo na dolnej trzeciej części phyllo, pozostawiając 1-calową granicę po bokach i na dole, przycinając banany w razie potrzeby.
Posypać bananami czekoladowe chipsy. Fold długie boki phyllo w kierunku centrum, na końcach bananów. Fold dolnej krawędzi nad bananami.
Zwijaj banany w phyllo, z dala od Ciebie.
Umieść strudel, szew w dół, w środku blachy do pieczenia. Ubić jajko z 1 łyżką. wodę i mieszankę jaj na strudel. Użyj ząbkowanego noża, aby wyciąć 4 otwory w cieście.
Piec na złoty kolor, o 15 protokół.