Strozzapreti ze szpinakiem i Zakonserwowaną cytryną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki,więc daj Strozzapreti ze szpinakiem i konserwowaną cytryną. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 354 kalorie. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać płatki pieprzu, masło, sól koszerna, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 7 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szparagi Z Winegretem Meyer Lemon I Konserwowaną Cytryną, Konserwowany Dip Cytrynowy, oraz Konserwowany Hummus Cytrynowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej i 2 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu, aż masło się spieni.
Dodać czosnek i 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki; gotować, często mieszając, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać panko i gotować, często mieszając, aż panko będzie złoty kolor, o 2 protokół.
Wymieszać ze skórką cytrynową i przelać panko na wyłożony papierowym ręcznikiem talerz; doprawić solą i pieprzem.
Ostudzić; odstawić na bok. Wytrzyj patelnię.
Makaron gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, mieszając od czasu do czasu, aż al dente (około 5 minut na świeży makaron).
Tymczasem, ciepła pozostałych 6 łyżki masła w tej samej patelni na średnim ogniu. Gotować, wirowanie patelni od czasu do czasu, aż masło jest brązowy, o 3 protokół.
Dodać 1 pęczek szpinaku; gotować, podrzucając, aż zwiędną, o 1 minutę.
Dodaj makaron na patelni i wrzucić do herbu.
Dodać sok z cytryny, konserwowaną skórkę z cytryny i pozostałe 1/4 łyżeczki płatków czerwonej papryki i tossto połączyć; doprawić solą, pieprzem i więcej soku z cytryny i konserwowaną skórką z cytryny, w razie potrzeby.
Dodaj pozostały szpinak i tossuntil lekko zwiędły, o 1 minutę.
Makaron podawać z reserved panko.
DO AHEAD: Panko można prażyć 1 dzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.