Strogonow z wołowiną i bekonem
Przepis na Beef & Bacon Stroganoff można przygotować w około 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 26 g tłuszczu i łącznie 447 kalorii. Za 1,68 USD za porcję ten przepis pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6 osobom. Niewiele osób robiło ten przepis i 1 powiedziałbym, że był strzałem w dziesiątkę. Świetnie sprawdza się jako dość tanie danie główne. Ten przepis z Taste of Home wymaga grubych pasków bekonu, papryki, pietruszki i mąki. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 43%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Easy Beef Stroganoff – wersja z mieloną wołowiną, Easy Beef Stroganoff – wersja z mieloną wołowiną i Easy Beef Stroganoff – wersja z mieloną wołowiną.
Instrukcje
Na dużej patelni na średnim ogniu smaż wołowinę, bekon, grzyby i cebulę, aż wołowina przestanie być różowa.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Odpływ. Mieszaj mąkę, aż się połączy.
Dodać bulion, zupę, sos Worcestershire, pieprz, sól i paprykę. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; dusić bez przykrycia przez 10-15 minut, od czasu do czasu mieszając.
W międzyczasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu; odpływ.
Wmieszaj śmietanę i chrzan do mieszanki wołowej; podgrzać (nie gotować).
W razie potrzeby udekoruj natką pietruszki.