Strogonow z wołowiną grzybową
Mushroom Beef Stroganoff to wschodnioeuropejski przepis na 6 porcji. Jedna porcja tego dania zawiera około 37 g białka, 27 g tłuszczu i łącznie 533 kalorie. Za 3,16 USD za porcję ten przepis pokrywa 27% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka grzybów, masła, śmietany i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Najlepiej sprawdza się jako danie główne, a jego przygotowanie zajmuje około 30 minut. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 55%. Ten wynik jest solidny. Wypróbuj Stroganoff z grzybami, Stroganoff z wołowiną i grzybami oraz Stroganoff z wołowiną i grzybami, aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Na dużej patelni rozgrzej masło i olej na średnim ogniu. Brązowy stek; wyjmować łyżką cedzakową i trzymać w cieple.
Dodaj grzyby; smażyć do miękkości. Ponownie włóż stek na patelnię.
Dodać zupę, śmietanę, cebulę, tymianek i majeranek; delikatnie podgrzać (nie gotować).
Podawać z makaronem lub ryżem.
Polecane wino: Shiraz, Nero D Avola, Primitivo
Beef Stroganoff bardzo dobrze komponuje się z Shirazem, Nero D Avola i Primitivo. Aby uzyskać kremowy, grzybowy stroganow wołowy, potrzebujesz odważnej czerwieni, która będzie pasować. Możesz spróbować Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 24 dolarów za butelkę.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.