Streusel Küchen

Streusel Küchen
Streusel Küchen może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 632 kalorie, 7G białka, oraz 29g tłuszczu. Na 1,66 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka mąki uniwersalnej, orzechy włoskie, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 22%. Spróbuj Streusel Küchen, Plum-Streusel Kuchen, oraz Peach-Streusel Kuchen dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Pierwsze 4 składniki wymieszać w średniej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Dodaj roztopione masło i wymieszaj widelcem, aż utworzą się wilgotne grudki. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
1
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 163°. masło i mąka 10-calowa patelnia o średnicy sprężyny. Wrzucić plastry jabłka, cynamon i goździki w średniej misce. Mąkę, skrobię kukurydzianą, proszek do pieczenia i sól przesiać do innej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CynamonCynamon
MasłoMasło
GoździkiGoździki
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia SpringformPatelnia Springform
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PiekarnikPiekarnik
2
Połączyć masło, cukier puder, i skórki cytryny w dużej misce; zeskrobać w nasionach z wanilii.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
WaniliaWanilia
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
NasionaNasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Używając miksera elektrycznego, ubij mieszankę masła, aż dobrze się wymieszasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
4
Dodawać jajka po 1 na raz, ubijając aż do dobrze wymieszanego po każdym dodaniu; ubić żółtko.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
5
Dodać mieszankę mąki i ubić tylko do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
6
Równomiernie rozprowadzić ciasto na przygotowanej patelni (warstwa ciasta będzie cienka). Lekko nakładać plastry jabłka na szczycie ciasta w koncentrycznych kręgach.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Streusel równomiernie posypać jabłkami (streusel pokryje jabłka).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
8
Piec ciasto, aż polewa streusel jest ostry i tester włożony do środka ciasta wychodzi czysty, około 1 godziny 20 minut. Fajne ciasto na patelni na stojaku 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
9
Usuń boki patelni; ostudzić do lata.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Całkowicie fajne. Ciasto owinąć folią i przechowywać w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn