Strathearn Pieczony Kurczak

Strathearn Pieczony Kurczak
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj kurczaka z pieczonym kurczakiem Strathearn. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 53g tłuszczu, oraz w sumie 801 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.48 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz rosół z kurczaka, oliwę z oliwek, fantazyjne grzyby i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczony kurczak z sałatą Bibb i pieczonym kurczakiem Vinaigrette, Tapenada z oliwek z kurczakiem i komosą ryżową z pieczonym czosnkiem, pieczoną czerwoną papryką i bazylią, oraz I Ain ' t Chicken Chicken: chrupiące pieczone piersi z kurczaka z pomarańczą i kardamonem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
1
Połącz 1 szklankę wody, miód, sól, liście laurowe, czosnek i tymianek w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Po zagotowaniu, wyłączyć ogień i dodać kostki lodu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
Żelatyna Marki Jell-o O Smaku TruskawkowymŻelatyna Marki Jell-o O Smaku Truskawkowym
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)1 Kartonowe Kółko Z Ciastem (6 Cali)
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
2
Umieść kurczaka i solankę w dużej, zamykanej plastikowej torbie. Przechowywać w lodówce, solenie kurczaka, przez 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Do glazury miodu: w małym rondlu na średnim ogniu, ubić miód, ocet i sok pomarańczowy, aż tylko się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wyjąć z ognia i odstawić w temperaturze pokojowej, aż będzie gotowy do użycia.
5
Dla kurczaka: po soleniu wyjąć ćwiartki z kurczaka z worka i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
ćwiartki Z Udka Kurczakaćwiartki Z Udka Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
6
Posypać kurczaka solą i pieprzem i umieścić skórkę w dół do żeliwnej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Wstawić do piekarnika. Piecz, aż temperatura wewnętrzna czyta 155 stopni F, o 50 minut, przerzucanie w połowie czasu pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
8
Wyjmij z piekarnika, umyj kurczaka polewą miodową, a następnie wróć do piekarnika. Zakończ pieczenie kurczaka, aż skóra będzie chrupiąca, a temperatura wewnętrzna wynosi 165 stopni F, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
9
Wyjąć kurczaka i pozostawić do odpoczynku około 10 minut. Zastrzegamy kapieli patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Do sosu: do tej samej żeliwnej patelni, na średnim ogniu, dodać oliwę z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Dodać grzyby, czosnek i szalotka, i wrzucić do połączenia. Pozostawić do zmiękczenia, uważając, aby nie spalić. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
12
Dodać mąkę i ubijać do włączenia z tłuszczem. Kontynuuj gotowanie skrobi przez około 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkrobiaSkrobia
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
13
Dodaj białe wino i zeskrobać wszelkie rumiane kawałki na dnie patelni. Zmniejszyć na około 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Dodać bulion z kurczaka i zmniejszyć o połowę, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
15
Zdjąć z ognia i skropić olejem truflowym. Zawirować w maśle. Doprawić solą i pieprzem. Ułóż kawałki kurczaka na półmisku, kończąc sosem truflowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika1 Szklanka Suszonych Pomidorów Ze Słoika
Muszelki CannelloniMuszelki Cannelloni
Olej TruflowyOlej Truflowy
1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek1-1/2 Szklanki Kruchych Ciasteczek
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

2(może być lub przeglądać)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2kilogramykurczak, pokrojony na 10 sztuk, wyjętykurczak, pokrojony na 10 sztuk, wyjęty1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawne białe winowytrawne białe wino596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna2gałązkipokroić w kliny, 1 )pokroić w kliny, 1 )1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)czosnek cienko pokrojonyczosnek cienko pokrojony2goździkiczosnek obrany i zmiażdżonyczosnek obrany i zmiażdżony596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowymŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowym1Sok z pomarańczySok z pomarańczy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo popękany czarny pieprzSól koszerna i świeżo popękany czarny pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniskosodowy rosół z kurczakaniskosodowy rosół z kurczaka454Orzechy dowolne (posiekane)różne grzyby fantazyjne (np. cremini, oyster, shiitake, King trumpet)różne grzyby fantazyjne (np. cremini, oyster, shiitake, King trumpet)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(może być lub przeglądać)świeżo popękany czarny pieprzświeżo popękany czarny pieprz1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)drobno mielona szalotkadrobno mielona szalotka8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej truflowy do mżawkiOlej truflowy do mżawki2(zima)masło niesolonemasło niesolone
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn