Straszne ciasto pająkowe
Spooky Spider Cake to deser bezmleczny . Za 100 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 26 g tłuszczu i łącznie 611 kalorii . Ten przepis jest na 20 porcji. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest idealny na Halloween . Udaj się do sklepu i kup tłuszcz piekarski, wodę, cukier cukierniczy i kilka innych rzeczy, które pomogą Ci dzisiaj upiec. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 40 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 15% . Wynik ten jest raczej zły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak Upiorne Babeczki Pająkowe , Ciasteczka Spooky Pajęcze i Ciasteczka Spooky Pająk .
Instrukcje
W dużej misce ubijaj mieszankę ciasta czekoladowego, wodę i jajka na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim poziomie przez 2 minuty.
Wlać do dwóch połówek natłuszczonej i oprószonej mąką formy do pieczenia kulek sportowych.
Piec w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta.
W międzyczasie w innej misce ubijaj masę białego ciasta, wodę i jajka na niskiej prędkości przez 30 sekund. Ubijaj na średnim ogniu przez 2 minuty.
Wlać do dwóch wysmarowanych tłuszczem i posypanych mąką 9-calowych. okrągłe formy do pieczenia.
Piec przez 30-35 minut lub do momentu, aż wykałaczka będzie sucha.
Ochłodź wszystkie ciasta przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na metalową kratkę, aby całkowicie wystygły.
Do lukru użyj miksera o dużej wytrzymałości, połącz tłuszcz piekarski, 1/4 szklanki wody i wanilię.
Połączyć cukier cukierniczy z proszkiem bezowym; ubić na masę tłuszczową.
Na ciasto bazowe: Odcień 2-1/4 szklanki lukru na fioletowo. W razie potrzeby za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzch białych ciastek.
Połóż jedną warstwę ciasta na talerzu do serwowania; posmarować 1 szklanką lukru. Przykryj pozostałą warstwą ciasta.
Pozostałym zabarwionym lukrem posmaruj wierzch i boki ciasta.
Połącz 3 szklanki lukieru, kakao i pozostałą wodę, aż uzyskasz gładką masę; odcień czarny.
Połącz 1/4 szklanki czarnego lukieru i syropu kukurydzianego. Używając okrągłej końcówki nr 2 i czarnego lukru z syropem kukurydzianym, rurek i pająków po bokach ciasta.
Z 3/4 szklanki białego lukru i końcówką muszelki nr 18, wytnij rurkę wzdłuż dolnej krawędzi ciasta. Włóż kołki w środek ciasta.
Wytnij kartonowe koło na wymiar 3-1/4 cala; położyć na ciasto.
Ciasto pająkowe: Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj zaokrągloną stronę jednego ciasta czekoladowego; przymocuj do koła ciasta z niewielką ilością czarnego lukru.
Posmaruj wierzch 1/3 szklanki czarnego lukru; na wierzch połóż resztę ciasta czekoladowego.
Używając końcówki trawy nr 233 i czarnego lukieru, nałóż włosy na ciasto. Z białym lukrem i okrągłą końcówką nr 12, fajkowymi oczkami i zębami. Źrenice rurkowe z okrągłą końcówką nr 2 i czarnym lukrem.
W przypadku nóg włóż wykałaczkę w końce każdego sznurka lukrecjowego. Włóż jeden koniec w bok pająka; włóż drugi koniec do wierzchu fioletowego ciasta.
Udekoruj kukurydzą cukrową.