Stracciatella Tortoni ciasto z sosem Espresso Fudge

Stracciatella Tortoni ciasto z sosem Espresso Fudge
Ciasto Stracciatella Tortoni z sosem Espresso Fudge może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Na 1,03 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 346 kalorii, 5G białka, oraz 20 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz cukier, disaronno amaretto, śmietanę i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Nutellan Espresso Hot Fudge Sauce, Ciasto Czekoladowe Espresso Fudge, oraz Spumoni Sundaes z sosem Espresso Hot Fudge.

Instrukcje

1
Masło 9-na 5-calowy bochenek i dolnej linii i krótkie boki z paskiem papieru pergaminowego, pozostawiając 4 cale zwis na każdym końcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Wymieszać zmielone ciasteczka, zmielone migdały i masło, a następnie mocno nacisnąć na dno patelni. Zamrozić do twardości, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka MigdałowaMączka Migdałowa
Pliki CookiePliki Cookie
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1
Ubij białka z cukrem, śmietaną z kamienia nazębnego i 1/8 łyżeczki soli w dużej metalowej misce ustawionej na dużym rondlu z gotującą się wodą za pomocą ręcznego miksera ze średnią prędkością, aż białka utrzymają miękkie szczyty i natychmiastowy odczyt termometru rejestruje 77°, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
Wyjmij miskę z patelni i nadal ubijaj bezę, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty, około 2 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
PatelniaPatelnia
3
Śmietanę z Amaretto ubić w innej misce ze średnią prędkością, używając oczyszczonych ubijaków, aż po prostu utrzyma sztywne szczyty. Delikatnie, ale dokładnie złożyć na pół bezy. Złóż pozostałą bezę wraz z czekoladą. Łyżka nad skórką, wygładzając top z przesuniętą łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Likier AmarettoLikier Amaretto
KremKrem
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Posypać migdałami. Zamrozić, odsłonięte, aż do twardości, około 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
MigdałyMigdały
1
Śmietanę, syrop kukurydziany, brązowy cukier, espresso w proszku, kakao, 1/8 łyżeczki soli i połowę posiekanej czekolady zagotować w małym ciężkim rondlu na średnim ogniu, mieszając, aż czekolada się rozpuści. Zmniejszyć ogień i gotować w powolnym wrzeniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
ESPRESSO InstantESPRESSO Instant
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
KremKrem
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia. Wymieszać wanilią i pozostałą czekoladą, aż będzie gładka. Chłodny do ciepłego.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
1
Zanurz dno Bochenka w 1 cala ciepłej wody w patelni do pieczenia 10 sekund, a następnie podnieś tortoni z patelni za pomocą pergaminu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do PieczeniaPapier Do Pieczenia
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
2
Przełożyć na talerz. Papier od tortoni.
3
Odstawić 5 minut, aby lekko zmiękczyć.
4
Pokrój w 6 trójkątnych klinów. Cienki sos z dodatkiem śmietany w razie potrzeby i podawać z tortoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
SOSSOS
1
* Tortoni można zamrażać do 3 dni (po 3 godzinach owijać folią).* Sos można przygotować 1 tydzień wcześniej i schłodzić, przykryć. Podgrzać przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn