Stout duszone żeberka z jęczmieniem
Stout duszone żeberka z jęczmieniem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 1259 kalorii, 42g białka, oraz 100 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.84 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz liście laurowe, marchew, sól koszerna i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Ojca. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 73%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stout-Duszone Krótkie Żeberka, Duszone żeberka krótkie z mocnym, oraz Stout-duszone żeberka z soją i miodem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw duży garnek lub holenderski piekarnik na dużym ogniu.
Posypać krótkie żeberka z dużą ilością soli i trochę pieprzu (nie wymaga mąki tutaj!).
Dodać olej do garnka i brąz krótkie żeberka dobrze na każdym z 3 mięsisty boki, o 15 minut w sumie. Pracuj partiami, aby nie przepełnić garnka. Chcesz głębokiego brązowego koloru na mięsie, ponieważ da to gulaszowi bogaty smak i kolor podczas duszenia.
Wyjąć żebra i odstawić na bok.
Dodaj marchew, seler i cebulę do garnka.
Saute warzywa aż karmelizowane i zwiędły, 8 do 10 protokół.
Dodać czosnek i wrzucić do połączenia i ciepła przez. Powrót żeberka do garnka i nestle w wśród warzyw.
Dodaj tymianek, liście laurowe, rozmaryn, piwo stout, bulion i pomidory. Lekko doprawić solą i pieprzem, następnie wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć pokrywką i gotować żebra 2 1/2 godziny. Okresowo odtłuścić nadmiar tłuszczu na powierzchni i wyrzucić.
Po 2 1/2 godziny, wymieszać w jęczmień i suchą musztardę w proszku, a następnie przykryć jeszcze raz i gotować 45 Więcej minut. Po zakończeniu Usuń liść laurowy, tymianek i łodygi rozmarynu. Doprawić do smaku solą i pieprzem i podawać.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Żeberka wołowe bardzo dobrze komponują się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.