Stout-Duszone Krótkie Żeberka
Stout-duszone krótkie żeberka to bezmleczne danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 90 g tłuszczu, oraz w sumie 1289 kalorii. Jeśli masz marchew, curry, mielony kminek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Duszone żeberka krótkie z mocnym, Stout duszone żeberka z jęczmieniem, oraz Stout-duszone żeberka z soją i miodem.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 191°.
Wymieszać razem brązowy cukier, papryka, curry, kminek, pieprz, sól, i musztarda w małej misce, aż połączone.
Żeberka osuszyć i ułożyć w 1 warstwie na płytkiej patelni do pieczenia lub płytkim naczyniu, a następnie obficie pokryć wszystkie strony żeber mieszanką przypraw. Marynować, nieosłonięte i schłodzone, 1 godzina.
Pory umyć w misce z zimną wodą, mieszając wodę, następnie wyjąć pory i osuszyć w durszlaku.
Rozgrzać olej w garnku na dużym ogniu, aż będzie gorący, ale nie pali i szybko brązowe żebra na wszystkich 3 mięsistych stronach (ale nie po stronie Kości) bez tłoczenia, partiami, jeśli to konieczne, około 1 minuty na stronę.
Przenieść mięso na duży talerz, następnie dodać pory, marchew, seler i liście laurowe do garnka i gotować na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zaczną mięknąć, o 3 protokół.
Dodać czosnek i gotować, mieszając, 1 minutę.
Dodaj bulion, piwo i pomidory z sokiem, a następnie dodaj żeberka z dowolnymi sokami i pozostałymi przyprawami zgromadzonymi na talerzu i doprowadzić płyn do wrzenia, odsłonięty. Przykryć garnek i przenieść do piekarnika, następnie dusić, aż mięso będzie bardzo miękkie, 2 do 2 1/2 godziny.
Usuń nadmiar tłuszczu z powierzchni sosu. Odrzuć liście laurowe.
Krótkie żeberka poprawiają smak, jeśli duszone 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzone, odkryte, a następnie schłodzone, pokryte. Podgrzać, przykryte, w piekarniku 177° do gorąca, 1 do 1 1/2 godziny.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Wołowe żeberka w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. The Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot z oceną 4.3 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot]()
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.