Stos Śniadaniowy

Stos Śniadaniowy
Stos śniadanie może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoje pudełko przepis na posiłek rano. Na 1,33 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 400 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. 12 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odebrać masło, jajka, scallion, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Z łyżeczką wynik 49%, to danie jest dobre. Spróbuj Stos Śniadaniowy, Stos Śniadaniowy, oraz Huevos Rancheros Breakfast Stack dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ryż opłukać na dużym sitku o drobnych oczkach pod zimną bieżącą wodą, a następnie dobrze osuszyć, dotykając sita.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2
Połączyć ryż, 1 1/4 szklanki wody i 1/4 łyżeczki soli w 2-quart ciężki rondel i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiego i gotować, pod przykryciem, 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RyżRyż
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Zdjąć z ognia i odstawić, pokryte, 10 minut.
4
Podczas gdy ryż stoi, trim scallion i pokroić po przekątnej na bardzo cienkie plasterki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
RyżRyż
5
Ryż mieszamy od dołu do góry. Lekko posmarować metalową miarkę 1 szklanki. Mocno zapakuj tyle ryżu w miarę za pomocą gumowej szpatułki, aby napełnić środek w połowie. (Jeśli szpatułka się klei, zanurz się w wodzie.) Odwróć miarę na maślaną płytkę, a następnie dotknij środka, aby odkręcić ryż. Powtórz z pozostałym ryżem, za każdym razem miarą obalenia, aby w sumie 4 dyski. Dyski chłodzące, odkryte, co najmniej 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
WodaWoda
RyżRyż
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Podgrzać 1 łyżka masła w patelni 12-calowy nonstick na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać dyski ryżowe i gotować, obracając każdy raz nawet brązowieje, aż spody są bladozłoty, o 8 do 10 protokół, następnie włączyć ciasta i dodać 1/2 łyżka masła na patelni, wirowanie do stopienia masła. Gotować, obracając każde ciasto raz, aż złoty, o 5 minut więcej, i przenieść do talerzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Zwiększyć ogień do wysokiej i dodać 1/2 łyżka masła na patelni, a następnie brązowy boczek, obracając się raz, o 2 minut w sumie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
BoczekBoczek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Umieść 2 plastry boczku na każdym cieście ryżowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasta RyżoweCiasta Ryżowe
BoczekBoczek
10
Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym i podgrzej pozostałą łyżkę masła na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi. Jaja Crack jeden po drugim na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
PatelniaPatelnia
11
Posypać 1/8 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu i smażyć, aż białka są gotowane i żółtka zaczynają się ustawiać, 2 do 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
żółtko Jajażółtko Jaja
SólSól
12
Umieścić 1 jajko na każdym stosie ciasto ryżowe i posypać szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasta RyżoweCiasta Ryżowe
Zielona CebulaZielona Cebula
JajkoJajko
1
Placki ryżowe można uformować 1 dzień wcześniej i schłodzić, luźno przykryć po 15 minutach. Pozostawić 2 do 5 minut dłużej gotować.Jaja w tym przepisie nie będą w pełni ugotowane, co może budzić obawy, jeśli salmonella jest problemem w Twojej okolicy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasta RyżoweCiasta Ryżowe
JajkoJajko
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia7
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn