Stos Bakłażanów Z Grilla
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj grillowanego bakłażana. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.61 za porcję. 4 Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz bakłażan, papryka, brązowy cukier i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, przyjazne dla fodmap i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 53%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Stos Bakłażanów, Stos bakłażanów Steve ' a, oraz Bakłażan Caprese Stack Przystawki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść plastry bakłażana w durszlaku.
Posypać równomiernie 1/2 łyżeczki soli; dobrze wymieszać.
Odstawić na 10 minut. Plastry dokładnie spłukać; osuszyć ręcznikami papierowymi.
Połączyć ocet, wino i cukier w małym rondlu na średnim ogniu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1/4 szklanki (o 8 protokół).
Wykończenia końce z cukinii i żółty squash; pokroić każdy wzdłuż na 4 (1/4-cala grubości) plastry. Spłaszczyć kawałki pieprzu ręcznie.
Umyć bakłażana, cukinię, Kabaczek i kawałki pieprzu z olejem; posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu.
Umieścić kawałki pieprzu, skórka strona w dół, bakłażan, cukinia, i squash na ruszcie; grill 8 minut lub do miękkości, obracając raz.
Połącz ser, bazylia i oregano.
Aby złożyć stos, umieść 1 plasterek bakłażana na talerzu; wierzch z jedną czwartą mieszanki sera.
Połóż jeden pasek żółtej kabaczki i jeden pasek cukinii obok siebie.
Skropić 1 1/2 łyżeczki mieszanki balsamicznej. Wierzch z jednym kawałkiem pieprzu. Top z jednym plastrem bakłażana i skropić 1 1/2 łyżeczki mieszanki balsamicznej. Powtórz procedurę trzy razy z pozostałym bakłażanem, serem, kabaczkiem, cukinią, papryką i mieszanką balsamiczną.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.