Stojak jagnięcy z figami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj jagnięciny z figami. Jedna porcja tego dania zawiera około 26g białka, 64G tłuszczu i w sumie 718 kalorii. Za 4,87 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 15 minut. Mieszanka cebuli, orzechów włoskich, ząbków czosnku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 38%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce z sosem Curry lub jagnięciną, Kotlety jagnięce z sosem Curry lub jagnięciną, oraz Pieczeń Jagnięca Z Pikantnym Sosem Jagnięcym.
Instrukcje
Natrzyj jagnięcinę 1/2 łyżeczki soli.
Umieść mięso stroną do góry na ruszcie na wysmarowanej tłuszczem brytfannie.
Piec bez przykrycia w temperaturze 375° przez 45-60 minut lub do momentu, gdy mięso osiągnie pożądane wysmażenie (dla średnio rzadkich termometr powinien wskazywać 145°; średni, 160°; dobrze wysmażony, 170°).
Wyjmij na półmisek do serwowania; przykryj luźno folią.
Dodaj 1 szklankę wody do brytfanny; wymieszaj, aby poluzować zrumienione kawałki z patelni. Używając drobnego sita, odcedź mieszaninę; odłóż na bok kapanie.
W małym rondelku podsmaż cebulę na oleju do miękkości.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej. Mieszaj skrobię kukurydzianą, aż się zmiksuje; stopniowo dodawaj wino, ociekacze, figi, pieprz i pozostałą sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do średnio niskiego; gotuj bez przykrycia, aż figi zmiękną, a sos zgęstnieje, około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
Jagnięcinę posyp orzechami włoskimi; podawać z sosem figowym.