Dzikie grzyby i wołowina Stir-Fry jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Jedna porcja zawiera 216 kalorii, 18g białka, oraz 10 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.12 za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, grzyby, ocet ryżowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Wołowina i kapusta Stir Fry, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Łatwa wołowina i brokuły z dziczyzną Stir Fry dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Pokrój stek boczny z ziarnem na paski o szerokości od 2 do 3 cali, a następnie pokrój każdy pasek na ziarno na kawałki o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z Flanki
Ziarna
1
Umieść Shaoxing lub sherry, sos sojowy, skrobia kukurydziana, brązowy cukier, i ocet w małej misce i wymieszać do połączenia; odstawić.
Podgrzej 14-calowy wok o płaskim dnie na dużym ogniu, aż kropla wody odparuje po upuszczeniu na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
3
Skropić 1 łyżkę oleju na obwodzie woka i dodać zarezerwowaną wołowinę w równej warstwie. Gotuj bez przeszkód, aż wołowina zacznie się smażyć, około 1 minuty. Używając metalowej szpatułki, smażyć przez 30 sekund, aż wołowina będzie lekko rumiana, ale nie ugotowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
4
Przenieś na duży talerz.
5
Mżawka 1 łyżeczka oleju na obwodzie woka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
6
Rozłóż połowę grzybów na obwodzie woka i lekko doprawić solą i pieprzem. Podsmażyć, mieszając raz w połowie czasu gotowania, do złotego koloru, o 2 protokół. Nadal smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 30 sekund do 1 minuty więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Grzyby
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu
7
Pieczarki przełożyć na talerz z wołowiną. Powtórz z inną łyżeczką oleju i pozostałymi grzybami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
Wołowina
Olej Do Smażenia
8
Skrop pozostałą łyżeczkę oleju na obwodzie woka i dodaj pory, seler i czosnek. Smażyć, aż pory zwiędną, około 2 minut. Zwróć wołowinę, grzyby i wszelkie nagromadzone soki z talerza na wok. Wymieszaj zarezerwowaną mieszankę sosu sojowego-skrobi kukurydzianej i dodaj ją do woka. Stir-smażyć, aż wołowina jest tylko gotowane, o 30 do 60 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Grzyby
Sos Sojowy
Seler
Czosnek
Por
Wołowina
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowania Od 5 Do 8,8 Uncji 90-sekundowy, Pełnoziarnisty Ryż Pełnoziarnisty Gotowy Do Kuchenki Mikrofalowej Lub 4 Szklanki Ugotowanego Brązowego Ryżu