Sticky lemon pork
Sticky lemon pork to bezmleczne przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 334 kalorie, 25g białka, oraz 16G tłuszczu. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Mieszanka wina, oliwy z oliwek, liści laurowych i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 12 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest dobre. Lepka wieprzowina, Lepkie Żeberka Wieprzowe, oraz Lepka tajska wieprzowina są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Przełóż mąkę, paprykę, sól i pieprz do worka na żywność i wrzuć wieprzowinę, aż będzie pokryta.
Rozgrzać olej w ognioodpornej zapiekance i smażyć wieprzowinę na brązowo ze wszystkich stron.
Dodajemy rozmaryn, czosnek i laurkę, a następnie smażymy jeszcze 1 min.
Wlać wino i doprowadzić do wrzenia, zeskrobując dno zapiekanki. Opuść na wolnym ogniu i wrzuć skórkę z cytryny.
Przykryć zapiekankę, umieścić na najniższym ogniu i dusić przez 1 godzinę, aż wieprzowina będzie miękka.
Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, dodaj odrobinę wody. Tuż przed podaniem wymieszaj sok z cytryny i sprawdź przyprawę.