Sticky Date & raisin pudding

Sticky Date & raisin pudding
Przepis Sticky Date & raisin budyń można zrobić w około 4 godziny. Na 1,46 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 36 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, jajka, mąkę samowystarczalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Lepki Pudding Daktylowy, Lepki Budyń Daktylowy Toffi, oraz Pudding Toffi Z Lepką Datą.

Instrukcje

1
Daktyle, rodzynki, mleko i brandy lub rum umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez 5 minut, aż owoce są miękkie i ciecz została wchłonięta nie martw się, jeśli wygląda trochę zsiadłe. Pozostawić do ostygnięcia. Tymczasem obfite masło 1,2-litrowa miseczka budyniowa.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
DaktyleDaktyle
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Miód CytrusowyMiód Cytrusowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Aby przygotować parowiec, umieść odpowiednio dopasowaną odwróconą miskę lub spodek w podstawie dużego, głębokiego rondla, wystarczająco dużego, aby pomieścić misę budyniową.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyciąć duży krąg pieczenia pergaminu i jeden z folii, zarówno 5cm szerszy niż obręczy basenu budyniu. Dodać ostry plis w dół centrum obu, następnie masło po jednej stronie pergaminu to będzie twoja pokrywa. Odstawić. Zagotować czajnik na parowiec.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
4
W misce do miksowania ubij masło i cukier elektryczną trzepaczką do bladości i puszystości.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
5
Dodać jajka, ubijając ponownie, aż dobrze się połączą. Na koniec dodaj mąkę, wymieszaną przyprawę, skórkę pomarańczową, mieszankę daktyli i szczyptę soli, a wszystko dobrze wymieszaj łopatką, aż nie będzie widocznych grudek mąki. Przełóż ciasto do miseczki z budyniem. Przykryj miskę pergaminem, masłem do dołu i plisą na górze, a następnie folią. Popchnij boki pokrywy w dół, a następnie zawiąż kawałek sznurka bezpiecznie pod krawędzią umywalki. Użyj zwisającego sznurka, aby utworzyć uchwyt, który pomoże Ci podnieść budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszana PrzyprawaMieszana Przyprawa
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
DaktyleDaktyle
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Umieść miseczkę budyniu na odwróconej misce lub Spodku w rondlu i napełnij patelnię wystarczającą ilością wrzącej wody, aby dostać się do połowy boku miski. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, następnie przykryć patelnię pokrywką i pozostawić na parę przez 2 godziny, uzupełniając wrzącą wodą, jeśli poziom się obniży. Sprawdź, czy budyń jest ugotowany, wkładając do środka szaszłyk. Jeśli szaszłyk ma na sobie dowolną niegotowaną mieszaninę, odstaw go na patelnię, aby zaparować przez kolejne 15 minut, a następnie sprawdź ponownie. Po ugotowaniu można przykryć budyń czystym pergaminem do pieczenia i folią i przechowywać do tygodnia. Budyń ponownie parować przez 1 godzinę przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn