Sticky Date & raisin pudding
Przepis Sticky Date & raisin budyń można zrobić w około 4 godziny. Na 1,46 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 8. Jedna porcja zawiera 431 kalorii, 6G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 36 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brązowy cukier, jajka, mąkę samowystarczalną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za lacto ovo vegetarian dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 23%. Podobne przepisy to Lepki Pudding Daktylowy, Lepki Budyń Daktylowy Toffi, oraz Pudding Toffi Z Lepką Datą.
Instrukcje
Daktyle, rodzynki, mleko i brandy lub rum umieścić w małym rondlu i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez 5 minut, aż owoce są miękkie i ciecz została wchłonięta nie martw się, jeśli wygląda trochę zsiadłe. Pozostawić do ostygnięcia. Tymczasem obfite masło 1,2-litrowa miseczka budyniowa.
Aby przygotować parowiec, umieść odpowiednio dopasowaną odwróconą miskę lub spodek w podstawie dużego, głębokiego rondla, wystarczająco dużego, aby pomieścić misę budyniową.
Wyciąć duży krąg pieczenia pergaminu i jeden z folii, zarówno 5cm szerszy niż obręczy basenu budyniu. Dodać ostry plis w dół centrum obu, następnie masło po jednej stronie pergaminu to będzie twoja pokrywa. Odstawić. Zagotować czajnik na parowiec.
W misce do miksowania ubij masło i cukier elektryczną trzepaczką do bladości i puszystości.
Dodać jajka, ubijając ponownie, aż dobrze się połączą. Na koniec dodaj mąkę, wymieszaną przyprawę, skórkę pomarańczową, mieszankę daktyli i szczyptę soli, a wszystko dobrze wymieszaj łopatką, aż nie będzie widocznych grudek mąki. Przełóż ciasto do miseczki z budyniem. Przykryj miskę pergaminem, masłem do dołu i plisą na górze, a następnie folią. Popchnij boki pokrywy w dół, a następnie zawiąż kawałek sznurka bezpiecznie pod krawędzią umywalki. Użyj zwisającego sznurka, aby utworzyć uchwyt, który pomoże Ci podnieść budyń.
Umieść miseczkę budyniu na odwróconej misce lub Spodku w rondlu i napełnij patelnię wystarczającą ilością wrzącej wody, aby dostać się do połowy boku miski. Doprowadzić do delikatnego gotowania na wolnym ogniu, następnie przykryć patelnię pokrywką i pozostawić na parę przez 2 godziny, uzupełniając wrzącą wodą, jeśli poziom się obniży. Sprawdź, czy budyń jest ugotowany, wkładając do środka szaszłyk. Jeśli szaszłyk ma na sobie dowolną niegotowaną mieszaninę, odstaw go na patelnię, aby zaparować przez kolejne 15 minut, a następnie sprawdź ponownie. Po ugotowaniu można przykryć budyń czystym pergaminem do pieczenia i folią i przechowywać do tygodnia. Budyń ponownie parować przez 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port są doskonałym wyborem na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.